pajautaa

Ērces

« previous entry | next entry »
Aug. 22., 2006 | 08:32 pm
posted by: mass in pajautaa

Kāda ir Igaunijas ziemeļu daļas ērču inficētības statistika?

Kādi ir iespējamie simptomi kaitēm, kas saķertas no ērcēm?

Es Igaunijā dabūju divas ērces - nedaudz vairāk kā pirms nedēļas. Tagad divas dienas pēc kārtas sāp tā kā kunģis, tā kā paribe un pašsajūta aizvien pasliktinās.
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

from: [info]dziivie_duumi
date: Aug. 22., 2006 - 09:02 pm
#

Varbūt tomēr aizej pie ārsta? :/

Atbildēt | Diskusija


mass

from: [info]mass
date: Aug. 22., 2006 - 09:04 pm
#

Deviņos vakarā?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Krišs

from: [info]misame
date: Aug. 23., 2006 - 10:45 am
#

valsts infektoloģijas centrā šosvētdien izņēmu ērci 23:25 un viņi bija pavisam gatavi to darīt

Atbildēt | Iepriekšējais


phoenix

from: [info]phoenix
date: Aug. 22., 2006 - 09:43 pm
#

no ērcēm var būt šāda sneaptikšanas:
1. ērču encefalīts - tikai no inficētām ērcēm. Ja esi potējies, tad saslimt nevari. Ja neesi potējies un ir bail saslimt, vari rīkoties divējādi:
1.1. lietot remantadīnu (uzsākt lietošanu ne vēlāk kā 48h vai 72h laikā (precīzi neatceros)). Instrukcijā viss ir aprakstīts. bet mana ārste teica, ka ar to remantadīnu jau arī esot šaubīgi...
1.2. Doties uz uzņemšanu un prasīt lai iešļircina globulīnu. bet tas ir nāvīgi dārgi. Lai tas globulīns tevi pasargātu no saslimsānas, tev ir jāsiešpricē tik potes, lai nosegtu tava ķermeņa svaru. Viena pote uz 10kg svara. Proti, ja tu sver 80kg, tev vajadzēs 8potes. Viena pote maksā 7.50ls. Kopā sanāk dikti daudz.
ja nedarīsi neko un cerēsi, ka viss beigsies labi, atleik vien vērot, vai pēc ~3 dienām neparādās temperatūra un tā. Pazīmes ir līdzīgas kā gribas, drudža gadījumā. Un uzreiz pie ārsta, lai var uzsākt ārstēšanu!

2. laima slimība - to var saķert no jebkuras ērces. pazīmes: apsārtis pleķis ap ērces piesūkšanās vietu, kurš ar katru dienu paliek aizvien lielķas un lielāks. Ir dikti sarkans tas pleķis. Nesajauc ar minimālo apsa\rtumu, kurš var būt arī no ērces piesūkšanās, bet tas ir pārāk maziņš. Laima slimības vēstneši ir lielāki un spilgtāki pleķi, kas palielinās. ja tā notiek, nekavējoties jāsāk lietot antibiotikas. Un 2-3nedēļas jālieto, pat ja pleķis jau pazudis. parasti ārsts izraksta speciālas, ļoti spēcīgas antibiotikas. Ja nelietotsi tās, vai pārtrauksi, vis svar būt kārtībā. bet pēc kāda laika (pat pēc gada) šī slimība var attīstīties un uzņemt nākošo etpau, kuram ir visas tās drausmīgās komplikācijas...

Atbildēt | Diskusija


phoenix

from: [info]phoenix
date: Aug. 22., 2006 - 09:46 pm
#

nu, raksturīgi man: neizlasīju līdz galam tavu jautājumu un jau uzbliezu tāadu atbildi. a tev jau tās ērces iekodušas :D Man ar pirms ~nedēlas, pusotras piesūcās 2 ērces. Viss oki, bet dakteri tevis pieminētās pazīmes neminēja. Bet ja nu ta sno ērcēm, tad tas varētu būt encefalīts. bet ja nav temperatūra, tad diez vai.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


mass

from: [info]mass
date: Aug. 22., 2006 - 09:52 pm
#

Paldies. Ļoti "tāda, kā gaidīju" atbilde :)

Atbildēt | Iepriekšējais