pajautaa

veģetārisms

« previous entry | next entry »
Aug. 11., 2006 | 06:18 pm
posted by: cannibalsmith in pajautaa

Izdomāju pamēģināt kādu laiku būt par veģetārieti. Es gribētu palūgt padomus, ar kādām problēmām cibiņi veģetārieši saskārušies, kļūstot par veģetāriešiem? Cik ļoti (ja vispār) dārgāk sanāk tas? Kādus ēdienus jūs man ieteiktu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {19}

Media Sapiens

from: [info]wilkacis
date: Aug. 11., 2006 - 10:12 pm
#

Tīri zinātniski nav īsti par ko uztraukties... Kamēr nekļūsti par vegānu, kas neko no dzīvniekiem neēd. Tad ir jāsāk piedomāt.

1)Tikai dzīvnieku produktos (gaļā, pienā, olās, zivīs) ir pilnvērtīgās olbaltumvielas (nodrošina organismu ar visām neaizvietojamām aminoskābēm uzreiz). Taču to pašu var panākt kombinējot vismaz vienu reizi dienā vismaz divus ēdienus no pākšaugiem, maizes, riekstiem.
2) Veģetāra ēšana samazina organismā B-12 vitamīnu. To ītkā vēlams uzņemt ar kādiem multivitamīniem (Kurus enīvei vajadzētu lietot), taču nav īsti pierādījumu tam, ka šī vitamīna trūkums kaut kādā veidā nozīmīgi ietekmētu ķermeņa funkcijas.Itkā vīriešiem šis vitamīns vairāk vajadzīgs, nekā sievietēm.

3) Lai normāli uzņemtu nepieciešamos taukus ir jāēd dažādas nerafinētās eļļas

Par to spirituālismu - nekā nezinu, taču runāju ar vienu izbijušu vegānu, dziedniecības speciālistu. Šams teica, ka tad, kad ēd jebkādus dzīvnieku produktus, dziedniecības spējas viņam samazinājās. Bet to nevaru īsti komentēt.

Dārgi vai lēti? Protams, ka lēti, ja piedomā, ko pērc. Un veselīgi. Paskaties cik maksā gaļa un cik dārzeņi - kāposti, burkāni, bietes utt. Lai gan viss tāpat atkarīgs no tā, kas tev garšo. :)

Atbildēt