pajautaa

Riteņbrauciens

« previous entry | next entry »
Aug. 4., 2006 | 02:48 pm
posted by: aiz in pajautaa

Brīt,

kur divas piedzīvojumus un dabu mīlošas personas varētu rīt/ parīt feini ar veļļuku aizmīties - ir kādas idejas?

(Tā, lai tas ir ārpus Rīgas un ne Jūrmalā, bet ne tālāk par 30-40 km. Tā, lai jābrauc TIKAI ar riteni.)

Paldies.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

Baltezeri

from: [info]ritvars
date: Aug. 4., 2006 - 04:41 pm
#


Mans piedāvājums, izmantojot "Jāņa sētas" karti. Maršruts: melna pārtraukta līnija.
1. Sākums no "Alfas". Bagāžā 1,5l krāna ūdens un "Jāņa sētas" Rīgas un apkārtnes karte. Pie Sporta akadēmijas pāri tramvaja un dzelzceļa sliedēm pa Pakalniešu ielu. pa labi var uzmest aci galveniem Rīgas žīdu kapiem. Tālāk Pakalniešu iela iet pa pļavām starp Ķīšezeru un Bābelīti. Acīgs vērotājs pāris pakalnos pamanīs divu muižiņu atliekas.
2. Pēc pagieziena pa labi uz Māŗkalnes ielu dzelzceļa pārbrauktuve. Turpināt pa kreisi pa dzelzceļu. Tas ir 1.TEC kūdras pievedceļš, kam galā kūdras noliktavas. Pa dzelzceļa tiltu pāri Juglai. Pēc kāda laika ziloņu taka noiet pa kreisi lejā no uzbēruma uz dārziņiem. Pa to līdz Jaunciema gatvei un gaŗām kūdras noliktavām (pelēkais laukums labā pusē) līdz asfaltētam ceļam pa kreisi.
3. Bijušā krievu armijas radio daļā (pelēkais laukums labā pusē) saimnieko kaut kādi amatnieki, bet kādreizējā šautuvē kreisā pusē pļava, uz ko ved aizsūnojusi asfaltēta ietve. Tūlīt aiz Rīgas robežas labā pusē Vīgantu ciems ar barjeru priekšā, un var sākt vērtēt cilvēku gaumi - kāda kuŗam māja. Maņjāki novadpētniecības nolūkā ceļā var paķert līdzi Saeimas kandidātu Ādažu un Gaŗkalnes pagasta nekustamo īpašumu sarakstu. Pēc tam izlaiž līkumu pa Bukultu ciemu, kas veidojies no krievu laika dārziņiem. kaut kad asfalts beidzas, un sākas izbraukāts zemes ceļš. Ir gan ziņas, ka asfalta ir vairāk nekā kartē - uzliets jauns.
4. Pēc ilgākas lūkošanās ezera virzienā, ko aizšķērso pilītes, pie Baltezera baznīcas ir galvenā publiski pieejamā vieta Lielajam Baltezeram. Arī ar barošanās iespējām tuvumā, tak jādomā, ka tik drīz tās vēl negribēsies izmantot.
5. Pa šoseju līdz vecajam Ādažu ceļam. Tūlīt aiz sazarošanās asfaltētā ceļā pa labi. Drīz gan tas aizgriežas pa kreisi, tak jāturpina pa zemes ceļu uz priekšu. Ceļš pāriet takā un gājēju tiltā pār Gaujas kanālu. Iedvesmai var palasīt, kā [info]antuanete pa to laivojusi. Otrā pusē iznākam uz lielā ceļa Alderos (nosaukums palicis ārpus kartes).
6. Pa grants ceļu līdz Baltezera sūkņu stacijai. Ja ir interese, var pa 7990127 pieteikties uz Rīgas ūdensapgādes mūzeju. Ādažu šoseju iesaku šķērsot pa tuneli. Pēc kāda laika Rīgas virzienā labā pusē ir Baltezera sanatorija, slavena Latvijas laika dziednīca. Tūlīt pēc tās mazā leņķī pa labi atiet vajadzīgais ceļš, proti, Senču prospekts.
7. Ceļš ir asfaltēts un ar mazu satiksmi, tak visu laiku līdz Rīgai jāuzmanās no sliekšņiem - kādi 17 varētu būt pavisam. Tas maķenīt apgrūtina Priedkalnes - visslavenākā Latvijas biezo ciema - apskati.
8. Izbraucot cauri Priedkalnei, ceļš iziet pie Juglas kanāla un ieiet Rīgā. Stūrī pa labi ir "PiePe" šašliknīca, kur iesaku ieturēties pēc ceļa. Labi, gaumes lieta, bet vismaz uzmest aci, kas ēdams, var gan. Ak, jā, PiePe nozīmē pie Pekša.
9. Braucot pa Kanāla ielu, kanāla pusē pāris vietās sakrauti smilšu maisi. Tie palikuši no 2005.g. 9.janvāŗa vētras, kad tomēr nebija līdzējuši - applūda viss rajons ielai otrā pusē. Ūdens līmeni var iedomāties, pieskaitot ielas līmenim 0,5...1m. Pēc Jaunciema gatves tilta negriezt uz to augšā, bet pasaudzēt pilno puncīti un mazliet stīvās kājas un laist pār dzelzceļu pa veco Berģu pārbrauktuvi.

Ņemiet par labu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


dindin

Re: Baltezeri

from: [info]aiz
date: Aug. 4., 2006 - 04:58 pm
#

Tas ir KAUT KAS! Briesmīgi milzonīgs paldies par izsmeļoši detalizēto informāciju!!! Es esmu mēma.

Atbildēt | Iepriekšējais


zupcis

Re: Baltezeri

from: [info]zupcis
date: Aug. 7., 2006 - 02:45 pm
#

labs maršruts. Pie sestā punkta es varu pamāt no mājas ar roku :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Re: Baltezeri

from: [info]ritvars
date: Aug. 7., 2006 - 03:16 pm
#

No daudzstāvenēm meža pusē?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zupcis

Re: Baltezeri

from: [info]zupcis
date: Aug. 7., 2006 - 03:24 pm
#

aha. Patiesībā tur tikai viena ir. Bija plānotas vairākas, bet nu neatkarīga Latvija, un tā tālāk.

Atbildēt | Iepriekšējais