Pārtikas veikali padomju savienībā

« previous entry | next entry »
Maijs. 30., 2006 | 05:00 am
posted by: driznaks in pajautaa

Pretēji saviem paradumiem, esmu ielaidies Interneta debatē :/ Pie tam, angliski runājošajā Internetā. Pie tam, par dzīvi Padomju Savienībā.

Cienījamie Cibiņi, kuri ir pietiekami ilgi dzīvojuši, lai paši būtu pieredzējuši LPSR jaukumus. Pastāstiet par to, cik viegli ierindas pilsonim bija pieejami pārtikas produkti, it īpaši gaļas produkti, svaigi dārzeņi, piena produkti utt.

Lai gan man pašam priekšstats ir, gribētu dzirdēt vairāk "laikmeta liecību".

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {93}

tante

from: [info]tante
date: Maijs. 30., 2006 - 09:51 am
#

man bija labi amati - vecaakaa prechzine pie automashinu gultniem, veelaak apgaades grupas inzheniere pie kraasainajiem metaaliem, veel veelaak, kad sapratu ka ar inzheneiera algu 120 rublji uz papiira nevaru pavilkt divus beernus, kljuvu kraasotaaja - visu sho amatu deelj man bija blati..

blats nozimee, ka es varu dabut visu, kas nav dabonams parastam mirstiigam veikalaa normaalaa celjaa..

vienam pazinjam vajak sekciju, shams uzmeklee mani un piedaavaa man kaut ko taadu ko vajag man, a es, caur citu savu pazinju - meebelju noliktavas (Veikalaa!!) vadiitaaju, sagaadaaju shamam sekciju.. uz sekcijaam cilveeki staaveeja pa pusotra gada rindaa pieraxtiijushies un arii tad ne vienmeer svareeja savu rindu sagaidiit - taadi blatnjiki kaa es un man lidzigie to rindu muuzhiigi biidija atpakalj..

kad par deficiitu kljuva parastie cisinji un parastaas desas, man dikti noveicaas ar to, ka mana maasiica straadaaja manaa piemaajas veikalaa tieshi desu nodaljaa par paardeveeju - es gaaju iepirkties caur seetas durviim nevis pa taam durviim, pa kuraam parastie pirceji gaaja ... visas drushkas, kuraam visaam bija tikpat siki mazi beernelji ka amana mejtele, apskauda mani, ka manai meitai Vienmeer ir ciisinji...

vienu briidi sanaaca pastraadaat Ministru Padomes eekaa - tur es iepirkos "parasto ljauzhu" bufetee - vareeju sapirkties bulgaaru razhoto Lecho, marineetos gurkjus, papriku, zaljos zirniishu un Ananaasu Sulu (!) - parastos veikalos to visu praktiski nevareeja dabuut.. pamaniijos sapaziities ar Ministru Padomes "Biezaas Bufetes" (ministriem) bufetnieci - wot tad gan es dziivoju zalji - no sakuma naacaas sevi pamatigi bremzet - biju pilnigi apreibusi no laimes, ka man ir TAA paveicies un pirmajaa reizee izteereeju 115 rblj tamjaa bufetee, ko nemaz taa nevareeju atljauties... vareeju sapirkt iebiezinaatos pienus, shokolaades sierinjus (tagadeejaa "Kaaruma" analogs), shprotes eljljaa, garneles chaulaas , gan svaigu, gan mazsaalitu lasi, neegjus, Ljoti Kvalitativas mednieku desinjas un veel veselu leerumu visa ka taada, ko nevienaa veikalaa nevareeja taa vienkaarshi dabuut..

tagad ir kuula dziive - es varu (man ir taada iespeeja, ja man ir nauda) nopirkt dajebko vienkaarshi ieejot veikalaa.. man nau nevienam jaapazemojas, intreseejoties kas shamam noliktavaa un miilji smaidot jautaat "vai tu nevareetu man..?"...

Atbildēt | Diskusija


Mamuts

from: [info]mamuts
date: Maijs. 30., 2006 - 10:13 am
#

Tant, Tev tāpat neko nav iespējams atteikt... ;))*

Atbildēt | Iepriekšējais


Aizliegts Viljams

from: [info]aizliegts_v
date: Maijs. 30., 2006 - 02:11 pm
#

He, es VEF garantijas darbnīcā vienu laiku strādāju, blata vieta superīgā, tad man mājās uz Jaungadu bija ungāru zaļie zirnīši, banānu čupa un bulgāru brendijs :) Un toreiz caur veikala pakaļdurvīm iepirktie Radiotehnikas S-90 skaļruņi man vēl tagad ir mājās. Un skan arī vēl :)

Atbildēt | Iepriekšējais