pajautaa

joprojām Ķīan un ASV

« previous entry | next entry »
Maijs. 26., 2006 | 01:32 pm
posted by: guru in pajautaa

kāds tieši ir ļaunums no tā, ka ASV ir milzīgs tirdzniecības deficīts ar Ķīnu... nu viņa importē daudz vairāk kā eksportē. ok, mazāki ienākumi ASV un lielāki Ķīnai, bet jābūt kkam svarīgākam... tikai kam?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

from: [info]kangaroo
date: Maijs. 26., 2006 - 01:41 pm
#

Problēma ir iekš tā, ka Ķīna importē tieši to, ko ASV paši var saražot tikai dārgāk. Līdz ar to ASV uzņēmumiem mazinās apgrozījums, rodas bezdarbs u.tt. Ķīna visu pasauli piespiedīs strādāt pēc ekonomikas nevis sociālajiem likumiem- iemācīs dzīvot bez subsidēšanas.

Atbildēt


Illumine

from: [info]illumine
date: Maijs. 26., 2006 - 02:20 pm
#

Akdies, nu mīļais cilvēk, atver googli, tur tak par Āziju un ASV ir kaudzem sarakstīts. Kaut vai tos pašus International Monetary Fund ieteikumus palasi.

Atbildēt | Diskusija


ne e

from: [info]guru
date: Maijs. 26., 2006 - 02:24 pm
#

to es zinu, bet esmu tur pavadījusi jau divas nedēļas meklējot visu citu... so zb viss!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kangaroo
date: Maijs. 26., 2006 - 02:31 pm
#

Da kaut vai banāls piemērs ar kokvilnu. Amerika ir viena no top kokvilnas ražotājām pasaulē, bet ņemto vērā darbaspēka un citu izmaksu dārdzību ASV valdībai nākas savus fermerus subsidēt, lai šo nozari nevajadzetu vispār slēgt un atstāt bez darba vietējos fermerus, tekstila uzņēmumus un apģērbu ražotājus. Ķīnā to pašu kokvilnu bez subsīdijām saražo lētāk, apģērbu sašuj lētāk un ar visu transportu, muitas nodokļiem un tirdzniecības uzcenojumu sanāk lētāk kā Made in U.S.A. Un tas pats notiek arī ar elektroniku, velosipēdiem, motocikliem u.tt., u.tjpr.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Illumine

from: [info]illumine
date: Maijs. 26., 2006 - 02:45 pm
#

Produkcija nav vienīgais iemesls. Viens gana būtisks iemesls ir tāds, ka Ķīnai foreign reserves tieši $$ ir sasnieguši NENORMĀLU summu. Un viņi tos nebaidās gāzt iekšā viskaut kur citur. Arī pērkot ASV uzņēmumus. Amīšiem tas nepatīk. Tad vēl ASV milzīgos apjomos aizņemas no Ķīnas, jo kaut kur taču ir jāfinansē savi deficīti un ASV Treasury Bonds procentu likmes jau sen "nosaka" Pekinā. Un ja vienā brīdī Pekina pasaka "man jūsu likmes ir par mazu, dodiet lielākas" būs Islandes gadījums, kad tas noveda pie straujām kursa izmaiņām. Un ASV šajā gadījumā balansē uz krīzes robežas ar saviem parādiem, pārvērēto nekustamo īpašumu tirgu un nesakārtoto grāmatvedību uzņēmumos.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kangaroo
date: Maijs. 26., 2006 - 02:56 pm
#

Iekšejais parāds vienalga pagaidām pārsniedz ārējo. Un ja ņemam vērā, ka amīšiem puse pasaules ir parādā... Viņiem vienmēr ir iespēja parādus cedēt Ķīnai un tas Ķīnai varētu būt ļoti interesanti- "savāktu zem sevis" visas apkārtējās valstis- Vjetnama, Laosu, Filipīnas, Indija, Pakistāna, Koreja u.tt. Un galu galā arī Krievija.

Atbildēt | Iepriekšējais


Illumine

from: [info]illumine
date: Maijs. 26., 2006 - 02:32 pm
#

Mani drīzāk interesē kā tu atsauces darbā ieliksi uz "pajautaa" un kā var ticēt kaut kam, kas tādā komunā atbildēts. Protams, neta plašumi arī nevienmēr patiesību raksta, bet var atrast pietiekami daudz ticamas/labas informācijas.
Nez kāpēc es savu Macro darbu rakstot nepiekusu vairākas nedēļas gan pa googli rakāties, gan arī Global Finance lasīt, starp citu kā reizi analizējot Āzijas gadījumu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ne e

from: [info]guru
date: Maijs. 26., 2006 - 02:55 pm
#

vienīgais kāpēc šeit liku jautājumu bija, lai uzzinātu kādu jaunu ideju un savilktu kopā ar to, ko jau zinu... par neakadēmiskām atsaucēm es jau skolas laikā iemācījos... un es arī nezinu, kāpēc nepiekusi.
enivei, paldies par info.

Atbildēt | Iepriekšējais