augļu uzturvērtība
« previous entry | next entry »
Okt. 5., 2022 | 07:50 pm
posted by: ulvs in pajautaa
Labvakar, cienītās dāmas un godātie kungi.
Šodien, pusdienās ēdot banānu un bumbieri, aizdomājos par sekojošo. Kā ir augļu pasaulē - vai auglim mainās uzturvērtība, balstoties uz tā brieduma faktoru? Proti, vai tikko no koka nokritušam ābolam ir tāda pati uzturvērtība (teiksim, cukura daudzums), salīdzinot ar ābolu, kas ir nedēļu atradies augļu grozā? Tāpat arī ar banāniem - vai vēl nenobriedis, mazliet zaļgans banāns uzturvērtības ziņā būs tāds pats kā tas banāns, kas jau ir nedaudz mīksts?
Paldies!
Šodien, pusdienās ēdot banānu un bumbieri, aizdomājos par sekojošo. Kā ir augļu pasaulē - vai auglim mainās uzturvērtība, balstoties uz tā brieduma faktoru? Proti, vai tikko no koka nokritušam ābolam ir tāda pati uzturvērtība (teiksim, cukura daudzums), salīdzinot ar ābolu, kas ir nedēļu atradies augļu grozā? Tāpat arī ar banāniem - vai vēl nenobriedis, mazliet zaļgans banāns uzturvērtības ziņā būs tāds pats kā tas banāns, kas jau ir nedaudz mīksts?
Paldies!
from: begemots
date: Okt. 5., 2022 - 09:39 pm
#
Bet kā tieši kuram auglim, atbilstoši jāgūglē.
Mans pieņēmums ir, ka visgatavākie augļi satur visvairāk cukura (loģiski, tāpēc mums tie skaitās visgatavākie), neatkarīgi no tā, kā nogatavojušies.
Vai un kā mainās šķiedrvielas, miecvielas, u.c./u.tml, un kā tas ietekmē uzturvērtību, neņemos pat pieņemt.
Atbildēt