pajautaa

Ukrainas bēgļu izmitināšana

« previous entry | next entry »
Mar. 11., 2022 | 04:29 pm
posted by: aai in pajautaa

Sveiki.

Lasu bēdīgo Delfi uzrakstu, ka Rīga šobrīd savu kapacitāti izsmēlusi (bet pieļauju, ka meklē jaunas vietas) un tas cipars ir tikai 623 cilvēki.
Vai privātpersonām, kas palīdz, piedāvājot savu mitekli, ir arī kāds ikmēneša atbalsta maksājums?
Tur ir arī kādas minimālās prasības? Nu, ka jānodrošina X, Y and Z utt.

Ir kāda viente, kur ir vairāk info? Paldies...

UPD:
Te labs apkopojums
https://www.delfi.lv/calis/jaunumi/velos-uznemt-beglu-gimeni-savas-majas-kas-jazina-man-un-cilvekiem-kas-pie-manis-dzivos.d?id=54151084

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {30}

porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Mar. 11., 2022 - 10:30 pm
#

Ērti sēdēs ar pliku dirsu uz mūrīša? Cik tieši no visiem vairāk par obligāti nepieciešamo paliks šajā laimes zemē?! Vispirms apskaties cik lietas tās dzīvojamās platības piedāvā un kādu pabalstu dod. Baigi daudz mums labi apmaksātu darba vietu kur nevajag valsts valodas zināšanas? Pat ja nav jāmaksā īre un komunālie, ciki no visiem var atļauties par sūdīgu oficiālo algu uzturēt kaut vai tikai sevi, kur nu vēl tie, kam vairāk par vienu bērnu. Redzot sabumbotos rajonus paskaties arī kādas ir tās mājas, liela daļa no mums tik jaunos projektos nedzīvo. Ne visi, kas aizbēga no karadarbības ir utu noēsti nabagi un lielai daļai būs darbs kur atgriezties, pat ja ar dzīvošanu sākumā pašvaki, īpaši ja var strādāt savā profesijā nevis mainīt slimniekiem pīles.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


iokaste

from: [info]iokaste
date: Mar. 11., 2022 - 10:39 pm
#

Bēgļi nekad neatgriežas, cik latvieši ir reemigrējuši. Sēž vagoniņā un ēd čikenu, nav jau kur atgriezties. Krievi atpakaļ uz savu roģinu nebrauc, nekad. Un šeit visi runā krieviski - arī Tu. Tur pat nav vērts runāt - nekad pasaules vēsturē bēgļi nav atgriezušies un nav mukuši uz zemēm ar sliktāku dzīves līmeni.

Atbildēt | Iepriekšējais