Kā lai labāk noformē projekta tipa darbu

« previous entry | next entry »
Dec. 22., 2021 | 09:24 pm
posted by: pdhoroskops in pajautaa

Sveicināti, cienītie grāmatvedības entuziasti!

Pagaidām esmu bezdarbnieciņš, bet tiek piedāvāts projekta tipa darbs uz 3 ar astīti mēnešiem. Pēc tam vairs ne projekti, ne algots darbs neplānojas (vismaz kā šobrīd izskatās). Pašnodarbinātā vai cita statusa man nav, skaidrucī samaksa nav iespējama. Samaksa mēnesī sanāk virs minimālās.

Šogad sakarā ar Covidu varēja strādāt īslaicīgos darbos 120 dienas un tad atgūt bezdarbnieka statusu un pabalstu. Šis grozījums atcelsies gada beigās un kas būs tālāk, nav vēl zināms.


Kā jums šķiet, vai drīzāk atkal būs tās 120 dienas pieejamas (VSAA un NVA konsultantes nezināja)?

Un kā jūs ieteiktu labāk, izdevīgāk šo darba laiku noformēt, lai pēc tam nebūtu aplauziens, ka ne algas, ne pabalsta? Darba vieta ir gatava panākt pretī ar dažādiem variantiem, kas nu būtu legāli. Īpaši negribu kļūt par pašnodarbināto, tuvākās nākotnes mērķis ir būt darba ņēmējam ar parastu ikmēneša algu.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {2}

t

from: [info]tiga
date: Dec. 23., 2021 - 12:54 am
#

šis gan ir diezgan dark, bet vai kāds cits, kuram ir iespēja, nevar noslēgt darba līgumu un saņemt algu Tavā vietā un tad atdot to Tev? Par nelielu atlīdzību. Vai arī kāds tuvs radinieks, kurš to darīs tāpēc, ka Tevi mīl. :) tur gan no pilnīgi visām pusēm būtu jābūt baigajai uzticībai.
bet vispār, arī bez tām "120 dienām" Tu vari 12 mēnešu periodā būt nodarbināts/a max 60 dienas, izdalot tās uz max diviem periodiem. Tas par 120 dienām bija Covid izņēmums, bet šis par 60 dienām bija jau ilgi pirms Covid: to nosaka Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likuma 12. panta 2.daļa. Brīnums, ka ne NVA, ne VSAA to Tev nepasaka. (vai arī varbūt Tu jau šo esi izmantojis un tad neko) https://likumi.lv/ta/id/62539#p12
Drošības pēc vēlreiz uzjautā par šo gan NVA gan VSAA, var būt, ka cilvēki baidās kaut ko teikt, jo paši īsti neizprot, bet ja viņi saka 'Nē" arī uz šo, tomēr lai pajautā kolēģiem, pārliecinās divreiz, jo pārejas noteikumi, kas nosaka tās 120 dienas, taču neatceļ pašu likuma pantu. Vismaz tā vajadzētu pēc loģikas būt. Ja te ir kāds jurists, varbūt labāk mācēs paskaidrot.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]pdhoroskops
date: Dec. 23., 2021 - 01:00 am
#

Pateica, pateica par 60 dienām, es gribēju zināt no viņām, kāds īsti ir vaibs, vai virzās drīzāk uz 120 dienu turpināšanu vai atgriešanos pie vecā režīma, bet viņas jau nezina. Gadās, ka random cilvēkiem ir paziņas augstākos rangos, tāpēc pajautāju te. Nav vēl izmantots ne reizi.

60 dienas būtu par īsu, bet varbūt varētu kaut kā pašmugulēties nedaudz...

Atbildēt | Iepriekšējais