pajautaa

Mājas barista

« previous entry | next entry »
Jul. 19., 2021 | 11:00 am
posted by: aai in pajautaa

Sveiki,
Ir te kāds/-a vietējais(-ā) barista, kas varētu iedot praktiskus padomus mājas kafijas pagatavošanai (lasi: uzlabošanai)?
Ievadam: kafija (t.i. tās pagatavošana) man vienkārši ir patīkama rīta rutīna, resp., neesmu caffeine junkie, kam vajag perfect espresso, bet tomēr besī, ja katru rītu tā kafija garšo savādāk.
Jau kādu labu laiku izmantoju Beem "pour over": https://shop.beem.de/shop/kaffee/klassisch-manuell/pour-over/beem-pour-over-kaffeekaraffe-mit-permanentfilter-6-tassen-3-teilig
(līdzīgs klasiskajam Chemex, vienīgi tam ir smalkais metāla sietiņš)
Pupiņas ikrītu maļu lētā gala pulsējošās dzirnaviņās, kas, protams, nozīmē, ka maluma smalkumam nav konsistences - gan paša maluma ietvaros, gan starp malumiem.
Tad arī sveru un pie apliešanas skatos, lai ratio ir kkas starp 1:15 un 1:17.

Ir kādi ieteikumi - investēt normālās dzirnaviņās ar regulējamu maluma smalkumu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

aai

from: [info]aai
date: Jul. 20., 2021 - 10:28 am
#

Paldies par atbildēm. Jā, tā ūdens līmeņa "turēšana" ir viens no standartpadomiem, cik lasīts, un pie tā arī pieturos. Arī pirms apliešanas taisu to 30sec pirmsapliešanu/uzbriedināšanu un tad jau leju visu paredzēto ūdens daudzumu.

Šajā teikumā gan neiebraucu :-)
"Kad putas apakšā ir pilnīgi baltas, tad vairs neleju."
Kkādas putas veidojas augšā, kad kafija tiek aplieta, bet apakšā??

Atbildēt | Iepriekšējais