pajautaa

ziedot

« previous entry | next entry »
Jul. 18., 2020 | 05:11 am
posted by: zivs in pajautaa

Ir idejas, kam tiešām vērts ziedot? Baznīcai nedaudz jā, ziedot.lv nedaudz nepārliecina, kaut aiz tiem stāstiem noteikti ir ciešanas, bet vai tā nauda sasniedz un palīdz, šķiet drusku pēc kaut kāda swedbank un prāta vētras kopprojekta. Kā palīdzēt tiem, kam tiešām vajag, bet nemāk sevi ielikt weblapā?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {25}

sara

from: [info]sara
date: Jul. 18., 2020 - 03:23 pm
#

Jā- es piemēram gribēju ziedot ipad jaunu kādam bērnam, kam nav uz mājmācības laiku- uzzvanīju savai lauku skolai painteresējos vai nav kāds bērns, kuram nepieciešams- izrādās visiem viss ir... zvanu nākamai lauku skolai - atkal visiem viss ir... bet tad presē visi žēlojas...

Atbildēt | Diskusija


from: [info]evia
date: Jul. 18., 2020 - 05:08 pm
#

Latvijā ir ~640 skolu.
+Skolas vadība ne vienmēr ir lietas kursā par visu izglītojamo materiālo stāvokli, t.i. - lielākoties nav. Un - ja tikai viens, kā izvēlēties, kuram dot, kam ne?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sara

from: [info]sara
date: Jul. 18., 2020 - 09:29 pm
#

Es tikai saku, ka pati vēlējos ziedot- ne caur trešajiem kantoriem kā ziedot. Lv, kam neuzticos... un tad, ja pats gribi - vismaz man šajā gadienā bija atbilde- visiem bērniem - viss ir... un negribu saukt skolas vārdos- bet tās bija Vidzemes reģionā- ne visai lielu pagastu skolas... sazinājos beigās ar trim- un tad man laika un pacietības pietrūka uzplīties.... bet - vienkāršs novērējums, ja vēlies pats pa tiešo ziedot- tad vai nu tiešām jāzin konkrēts adresāts vai jāiet caur trešajām personām kā ziedot. Lv( ko es nekad nedarīšu...)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]evia
date: Jul. 18., 2020 - 09:39 pm
#

Nu, minēji, ka vēlies pa tiešo, kas šajā gadījumā būtu sazinoties ar kādu ģimeni :) un patiesībā drošvien sazinoties ar vietējo sociālo dienestu varētu būt labāka iespēja, ka zinātu, kam noderēs. Un te jau pieminēja "Palīdzēsim viens otram", kur cilvēki vēršas arī ar šādiem "mazajiem" lūgumiem. T.i. nevajag norakstīt visu ziedošanas pasākumu, vienkārši tam pieiet pragmatiskāk - cilvēki, kuriem visgrūtākā iztikšana, lielākoties ir tieši sociālo dienestu redzes lokā. Skolas lietvedei, direktora palīgam vai vēl kādam šāda info diezvai būs. Bet par šādu ierīču vajadzību runājot - bērniem bija jāmācās taču jau ilgstoši attālināti - gan cilvēki, gan uzņēmumi jau attiecīgi ir saziedojuši.

Lai izdodas nodot labās rokās ^_°

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sara

from: [info]sara
date: Jul. 18., 2020 - 10:02 pm
#

Jā - tā varētu būt, ka sociālie dienesti labāk zinātu, bet es kaut kā iedomājos, ka skolas pašas arī apzina tos bērniņus, kam nav- it sevišķi lauku mazās skolas... bet taisnība par to saziedošanu- man šķiet, ka manā gadījumā jau lielās kompānijas bija noziedojušas COVID sākumā... es nedzīvoju LV- tāpēc man bija grūti ar visiem sakomunicēt- protams sāku ar savu skolu... Paldies, par ietiekumu- tagad došoos uz LV, ja dzirdēšu paziņu lokā, ka kādam bērnam vajag - tad nodošu.. bet formāli laikam vairs nezvanīšos

Atbildēt | Iepriekšējais