pajautaa

Veļļuka iegāde

« previous entry | next entry »
Jun. 28., 2020 | 11:53 am
posted by: aai in pajautaa

Iespējams, ka šis ir kkas līdzīgs "iesakiet labu filmu" jautājumam, bet kkur jau ir jāsāk...
Ir vēlme beidzot iegādāties veļļuku, bet tas piedāvājums (gan modeļu, gan tirgotāju ziņā) ir tik plašs, ka grūti saprast, kur un kā labāk sākt.
Sliecos uz t.s. hibrīda velo iegādi (p., https://www.bikko.lv/hibridvelosipedi/) un gribētu saprast, kas ir tie pamatjautājumi, kas jāuzdod..
Pielietojums būtu gana standarta, kā man šķiet : pa pilsētu, uz darbu varbūt, kkur pa meža ceļiem/takām vai mazliet off-road.
Cik liela ir nozīme konkrētam zīmolam, cenas diapozonam (200 - 1200 ēras), par ko un kādām "fīčām" ir vērts piemaksāt?
Tirgotāja ziņā labprātāk atbalstītu kādu mazāku entuziastu bodi, pat ja tas ir 15%-20% dārgāk, un ideāli, ja vēl nodrošina pēcapkopi.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {35}

from: [info]polija
date: Jun. 28., 2020 - 12:51 pm
#

Par dakšu: mīkstā dakša - papildus svars, lai būtu kāda jēga, tiešām jābrauc mtb sačos, bet tur arī no standarta veloveikalu piedāvājuma būs maza jēga, jo tās dakšas ir sūdi. A ja pērk ar normālu dakšu, tad tur cena uzreiz pieagu par 200+eur, jo lētāk neviena kaut cik jēdzīga toč nemaksā.
Plus apkope. mīkstajai dakšai vajag papildu apkopi.
Pārējais jau uz maksātspēju, pārslēdzēji, ātrumu sistēmas. Es speciāli pirku 3x8, jo lētaka uzturēšana. 3x9 bik dārgāk, x10, x11, x12- vēl dārgāk.
Pašai ir Merida speedirs (fitnesa velo skaitās) nopirkts, bet, ja gribas kaut ko platākām riepām, tad ir vēl tūrisma velosipēdi. tie gan smagāki par fitnesa..
vēl var ielīst xc.lv/forums, tur bieži tirgojas kādi lietoti, lietotu vnm varēs nopirkt labākā komplektācijā nekā jaunu par lētāku cenu.
Kopējais svars ir gan no svara, jo īpaši, ja akut kur jaštiepj pa trepēm. Ja nav, un ne pa ka'diem kalniņiem braukāt netaisies, var jau pirkt arī pilsētnieku :D Es stiepjot šito speederi uz 4o stāvu, novērtēju, ka tas svar tikai 11kg pretstatā iepriekšējam tērauda velo, kas bija bik zem 15kg.. :D

Atbildēt