pajautaa

« previous entry | next entry »
Nov. 25., 2019 | 08:27 pm
posted by: ulvs in pajautaa

Situācija sekojoša - indietis, kurš ir viena Rīgas restorāna īpašnieks, neizmaksā algas saviem darbiniekiem. Darbinieki iesnieguši sūdzības darba inspekcijā vai kā tamlīdzīgi, taču indietis ignorē aicinājumus ierasties uz to vietu, lai tiktu skaidrībā. Varu derēt, ka tas tā turpināsies un ka viņš izvairīsies līdz pēdējam. Taču tas manam biedram nozīmē padirst pēdējā mēneša algu. Savā telefonā visus prasītājus viņš jau sen nobloķējis un viņa biedri arī uzlikuši visiem ignore.

Lieta tāda, ka cilvēks negrib čakarēties likumiski, jo, viens, tas ir ilgs laiks, otrs, nav garantija, ka nauda tiks atdota pat pēc tiesas sprieduma, trešais, tiesāšanās maksā daudz.

Vai ir kāda laba metode, kas šoreiz labi derētu, lai motivētu viņu atdot naudu? Paskaidrot, ka dabūs pizdi citādāk? Jo, nu, šai gadījumā draudi sadot pizdi ir pamatoti - runa tomēr par teju tūkstoti eur.

Discuss.

P.S.

Ja kādam ir ieteikums, bet nav vēlmes rakstīt šeit, uzraksti, lūdzu, man uz epastu u.ulvis at džīmeil kom.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {55}

Andris

from: [info]degeneralis
date: Nov. 26., 2019 - 04:32 pm
#

Nu, par pašu procesu u.t.t. īsti nezinu, bet man teica, ka līdz izskatīšanai paiet mēnesis (?), varbūt daži mēneši (??). Laiks nelikās īpaši ilgs, turklāt šādos strīdos neesot jāmaksā kaut kādas tur nodevas u.t.t.

Toreiz man konsultatīvajā tālrunī (šķiet, ka tas bija VDI, bet 100% drošs neesmu) laipni paskaidroja, kā noformēt iesniegumu tiesai, kādi dokumenti jānoformē, lai izskatītu u.t.t. (ka tik tur nebija arī jānosūta viens brīdinājums, pirms iesniegt tiesā, bet galīgi neatceros), tādēļ silti iesaku.

Manā gadījumā biju aizgājis no darba, bet algu darba devējs nemaksāja, un kā jau rakstīju, tajā dienā, kad grasījos sniegt papīrus tiesā, alga ieripoja kontā.

1000 EUR dēļ kaut kādas ārpustiesas mafiozo stila lietas bīdīt būtu vienkārši debili (ja nu vienīgais no kases paņemt, bet tad paliek risks, ka pieķer un pašam sūdi), pāris gadus sēdēt dēļ štukas... not worth it.

Atbildēt | Iepriekšējais