pajautaa

Ieskriešanās josla

« previous entry | next entry »
Aug. 16., 2019 | 10:50 am
posted by: klibaa_egle in pajautaa

Kārtoju tiesības un man ir iestājies konkrēts apjukums par ieskriešanās joslām. Kad mācību laikā braucu ar instruktoru iekārtoties no Salu tilta uz Krasta ielu, tad būtībā tikko kāda šķirbiņa bija, tā spiedu gāzi līdz galam un spiedos iekšā.

Bet tad liku 1x skolas eksāmenu un arī bija iebraukšana no Salu tilta Krasta ielā un tur vispār nebija šķirbas plus virsū dzinās smagais. Sanāca uz iebraukšanas joslas samazināt ātrumu un palaist smago. Un tad jau ieskriešanās josla bija beigusies un ar tādu kāds nu tas ātrums bija braucu uz Krasta ielas. Eksaminotors mani izlamāja, ka man ir bijis par mazu iebraukšanas ātrums, blakus joslā mūs esot apsteidzis pat autobuss. Tādā situācija vajadzējis apstāties pie zīmes Dodiet ceļu estakādes beigās/ieskriešanās ceļa sākumā un gaidīt līdz parādās šķirba un tikai tad ieskrieties.

Tad liku 2x skolas eksāmenu ar citu eksaminatoru, bija īsa ieskriešanās josla. Likās, ka redzu šķirbu, kur iespraukties, un es gāzi līdz grīdai, braukšu, bet eksaminators uzblieza pa bremzēm un teica, ka bijis jāgaida. Šajā gadījumā man likās, ka šķirba bija lielāka nekā Krasta ielā, kur dabūju samazināt ātrumu. Varēja redzēt, ka mašīna aiz manis bija spiesta pārkārtoties, bet es tā arī nesapratu vai tas bija dēļ tizlās sabremzēšanās vai tāpēc, ka tiešām šķirba bija par mazu un būtu bijis jāpārkārtojas/jābremzē jebkurā gadījumā. Paskaidroju šim eksaminatoram par 1. eksāmenu un viņš bija šokā par ideju stāties pie Dodiet ceļu zīmes uz Salu tilta estakādes. Viņš teica, ka esot jābrauc cik vien var pa ieskriešanās ceļu un ja ir intensīva satiksme, tad turpat ieskriešanās joslas beigās jāapstājas, jāpalaiž visi garām un tad jābrauc.

Labi, skolas eksāmenu ar 3x nokārtoju, bet es vispār tagad nesaprotu, kas ir ar tiem ieskriešanās ceļiem un nav pārliecības, ka vēl papildus instruktora ņemšana pirms CSDD eksāmena baigi līdzēs, jo vaina nav īsti braukšanas prasmē, bet tajā, ka es nezinu, kuram instruktoram ticēt, no kā arī ir atkarīgas manas darbības.

Please help!


UPD: Piezvanīju uz CSDD, kur mani informēja, ka 2. variants ir pareizais. Ja uz ieskrējiena joslas nepieciešams apstāties, tad tā ir apturēšana nevis stāvēšana un tas esot labāk nekā spiesties iekšā uz galvenā ceļa un traucēt tur jau esošajiem. Un specifiski uz Salu tilta nobrauktuves pie intensīvas satiksmes nav jāstājas pie Dodiet ceļu zīmes, bet tad drīzāk ieskriešanās joslas vidū/beigās. Bet sekošu lavenderas ieteikumam un centīšos saņemt atbildi uz šo arī rakstiski, lai domstarpību gadījumā ir pierādījumi.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {19}

from: [info]mmd
date: Aug. 16., 2019 - 12:21 pm
#

Piebrauc pie ieskriešanās joslas, sagaidi mirkli, kad redzi brīvu vietu transporta plūsmā, ieskrienies un iekļaujies.

Tie, kuri lēnām ripina pa ieskriešanās joslu līdz nonāk līdz tās beigām, riskē ar to, ka josla izbeigsies un nāksies ilgi gaidīt, kad brīvā vieta būs tik liela, lai izgrieztos+ieskrietos+iekļautos vai arī riskē ar negatīviem karmas punktiem, ko no aizmugures sūtīs strauji bremzējošā transporta līdzekļa vadītājs. Reizēm negatīvie karmas punkti nāk kopā ar ielūgumu apmeklēt autoservisu.

Atsevišķos gadījumos (uzbraucot no Lucavsalas uz Salu tiltu) ieskriešanās josla ir tik gara (pirms tika uzsākti remontdarbi), ka varēja neskatoties atpakaļ uzņemt ātrumu un mierīgi iekļauties braukšanai pirajā joslā.

Atbildēt | Diskusija


klibaa_egle

from: [info]klibaa_egle
date: Aug. 16., 2019 - 12:57 pm
#

Vispār, kad es padomāju un iztēlojos šo variantu, tas liekas daudz normālāks. Tad es varu pagaidīt pie zīmes Dodiet ceļu un pārredzēt tuvojošos satiksmi, lai varētu labi novērtēt, kur tad tā šķirba būs. Gandrīz kā iebraucot riņķveida kustībā - stāvēt, līdz ir šķirba.

Bet ja es ripinos pa to iebraukšanas joslu, tad es vienlaicīgi cenšos skatīties uz priekšu un uz šķirbu, un ātrums man tajā brīdī diez vai ir 70 km/h.

Tavs variants liekas daudz loģiskāks, bet CSDD saka ka tā nav pareizi, vajag labāk lēnām ripināt pa ieskriešanās joslu. Kas vispār laikam taču sanāk pretrunā ar CSN. Bāc.

Atbildēt | Iepriekšējais