pajautaa

« previous entry | next entry »
Jul. 7., 2019 | 06:14 pm
posted by: tiga in pajautaa

apsveru domu nelielā dzīvokļu mājas virtuvē radiatoru aizstāt ar elektrisko silto grīdu. varbūt kādam ir praktiska pieredze šajā ziņā - vai tiešām telpā ir tikpat silti/siltāk kā ar radiatoru, un kādas sanāk siltuma izmaksas uz m2? lasu, lasu internetos, bet neko prātīgu neatrodu.



atj. liels paldies par padalīšanos pieredzē! ceru, ka šis ieraksts noderēs vēl kādam. šoreiz tātad tika pieņemts lēmums elektrisko grīdu nelikt, ņemot vērā dažādus zemāk minētos un vēl citus noskaidrotos faktorus, piemēram to, ka pēc visiem kārtīgas el. grīdas ierīkošanas slāņiem grīda konkrētajā telpā kļūtu augstāka par 4-5 cm.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {29}

t

from: [info]tiga
date: Jul. 9., 2019 - 03:10 pm
#

jā, nu laikam jau gan tā varētu būt, ka pirms apkures sezonas visi tad sēdēs virtuvē pie siltās grīdas. 24/7.
ja es celtu privātmāju, es droši vien arī saliktu ūdens caurules zem grīdām :) tādu variantu izmēģināju ziemā Itālijā. viņi pa dienu apkuri neslēdza vispār iekšā, bet vakarā visās istabās grīdas bija siltas. vienīgais, viņiem pilnīgi visur uz grīdām bija flīzes.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Jul. 9., 2019 - 04:27 pm
#

nav obligāti jābūt privātmājai, lai saliktu zemgrīdas caurules. es piemēram nedzīvoju privātmājā :) bet jā, ir jābūt savai apkurei.
ir cilvēki, kuriem ir baigi regulārs dzīves režīms, un viņi var likt termostatus piemēram uz izslēgtu grīdu naktī vai tieši pa dienu utml. kā te zemāk daži komentētāji. ja tev ir tāpat, protams, ka tas viss ir pus/automātiski regulējams. es piemēram vannas istabu mantoju no iepriekšējiem īrniekiem ar settingu "izslēgties vakarā, ieslēgties no rīta". bet man patīk arī pa nakti silta grīda vannas istabā :) jo nekad nevar zināt, vai aiziešu gulēt pret rītu, vai varbūt modīšos pa nakti.
vēl padomā, vai tev tās virtuves durvis stāvēs ciet. ja durvis vaļā, tā siltā grīda sildīs arī tuvējās telpas, līdz gaiss būs termostatā noteiktajā temperatūrā. plus katra balkona durvju virināšana uz to atsauksies. bet tā jau zvērīgi ērti un patīkami. vienīgi, ja ir ļoti sensitīvs budžets, tad tā var būt problēma.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


t

from: [info]tiga
date: Jul. 9., 2019 - 04:45 pm
#

nu jā, es zinu, ka nav jābūt privātmājai, vnk fantazēju par to, kur dzīvošu vecumdienās:)
paldies! forši, ka padalījies lietotāja pieredzē. kaut arī šausmīgi kārdinoši, jo man arī patīk siltās grīdas, racionāli padomājot, šī ideja konkrētajā virtuvē tomēr atceļas, bet tas, ko Tu un citi te sakomentējuši, pavisam noteikti man noderēs citā reizē.

Atbildēt | Iepriekšējais