pajautaa

Par suņiem

« previous entry | next entry »
Feb. 16., 2019 | 07:23 pm
posted by: aai in pajautaa

sveicināti,

Kā vislabāk - gan lielajiem, gan bērniem - sagatavoties suņa ienākšanai ģimenē (Rīgas dzīvoklī) - vai ir kādas must-read grāmatas, labi forumi (ar ieteikumiem), YT klipi, apmācību semināri suņu saimniekiem utt. ?

Ir jau braukts ciemā pie kādas esošas suņa saimnieces, to sīki iztaujājot, arī izejot kopīgā pastaigā... ir arī www šis tas meklēts, bet varbūt ir kaut kas konkrēts un specifisks no jūsu pieredzes, ko ņemt vērā un "iečekot"?

Suņa pieredzes nav - ir tikai kaķa.

Paldies

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {44}

kants

from: [info]kants
date: Feb. 17., 2019 - 11:19 am
#

neklausies heiterus par suni dzīvīklo - suns ir laimīgs būt kopā ar saimnieku mīlestībā, iet pastaigās, braukt uz laukiem. vienkārši izlaists ārā tāpat pie durvīm gulētu.
bez tā, ko citi saka par ārā vešanu (vetārsts, potēšana etc. pats par sevi - noskati, kur tuvākā vetklīnika, tur arī regulāri personāls palīdzēs ar padomu; no pavasara vajag blusus siksniņu vai pilienus) der ieplānot suni kastrēt, ja vien nav plāna vairot. ja ir plāns vairot - jāved uz istādēm.
suņu skola - kaut vai paši pamati - 100% rekomendējami,. noder visu mūžu.
ja šķirne ir maza - neļauj darīt to, ko neļautu lielam sunim (kāpt bez aicinājuma klēpī etc) - lai neizaug par tirānu.
ievies sunim pašam savu vietiņu - kaut vai deķi stūrī, kur viņš guļ, nolien, jūtas kā pie sevis - ērti ir zem galda vai taml. tur viņam jāiet, kad tu saki: ej vietā!
pirms iešanas ārā suns taisīs jandāliņu - iemāci,. lai sēž un gaida.
nelaid (vismaz ne visās) gultās un dīvānos. suns labi prot atšķirt - te drīkst gul'\et, ytur ne, bet tur - tikai pēc saimnieces uzaicinājuma.
bļodiņas neturi uz grīdas - depo nopērc statīvu un pieregulē suņa augumam. vispār suņa lietas lētas depo.

Atbildēt