pajautaa

Ūdens urbuma ierīkošana mājas vajadzībām

« previous entry | next entry »
Jan. 14., 2019 | 09:52 am
posted by: brr in pajautaa

Sveiki, cibas biedri, kam reiz nācies veikt ūdens ierīkošanas darbus!

Esmu nonācis situācija, kur noteiktā zemes gabalā vajadzētu tikt pie ūdens mājas vajadzībām. Vēlētos saprast aptuvenas izmaksas konkrētajā vietā.

Ar ko sākt? Uzreiz meklēt kādu, kas nodarbojas ar spices/dziļurbumu ierīkošanu un urbt uz labu laimi vai ir kāds cits veids?
Urbj jau daudzi - varbūt ir ieteikumi, kurus ņemt un no kuriem izvairīties.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jan. 15., 2019 - 10:56 am
#

Njā, baigi depresīvs jautājums. :D Mums te ir aka no senču laikiem, kurā šovasar (un aizvien) baigi nokritās līmenis un rezerves nepietiek. Mēģināju parakt drusciņ dziļāk un patīrīt, bet nu baigā elle tomēr un pie padsmitā spaiņa jau bija totāli zb.

Tagad turpat netālu būs aktuāls ūdens ieguves jautājums tukšā vietā, tāpēc esmu tādās kā pārdomās.

Tavā gadījumā nevar kaut kādu mazāka diametra grodu vai kaut kādu caurtekas trubu iebāzt tā metra garumā? Tik jāizdomā kā nofiksēt, lai neceļ uz augšu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ю

from: [info]ttp
date: Jan. 15., 2019 - 11:42 am
#

ir jau divi mazāki grodi iekšā, tik 60cm diametrā nevarēja pagrozīties pipari un ielikta metāla čaulu - izraka dzilumu, ielaida grodus un ņemot ārā čaulu visi dubļi salija iekšā - tātad jēga nekāda. labi vismaz ka beigās neko tā arī nesamaksāju, bet grodi 500 eiro vērtībā gan tagad sēž zemē. domāju kādreiz saņemties un urbt sānus vaļā ar ledus urbi. redzēs.

vietu noteica rīkstnieks - brīžiem gruti ticēt vai šarlatānisms vai nē, bet skatoties uz visām dabas pazīmēm, tur tai vietai ir bij jābūt.

Jūrmalā ir vesela rīkstnieku ģimene, kas ne tikai nosaka vienu vietu, bet kartē visu teritoriju - ja vēl būs dzīvi un pašam apņēmība, būs jāmēģina sarunāt, jo ļoti negribas čakarēties ar spicēm un dziļurbumiem dzelzainības dēļ, papildus filtrus negribas vispār likt

Atbildēt | Iepriekšējais