pajautaa

Tūrisms un apskates objekti

« previous entry | next entry »
Okt. 4., 2017 | 08:28 pm
posted by: panacea in pajautaa

Paldies visiem, kas atbildēja par lidmašīnu pārtikas pirkšanu, man tiešām radās daudz dziļāka izpratne! Man ir vēl viens jautājums par cilvēkiem ceļojumos, ko es vēlējos pajautāt.

Tātad -- cik es esmu novērojusi, lielākajai daļai cilvēku ikdienā muzeji, vēsture un it īpaši māksla pārāk neinteresē. Tāpēc es vēlējos uzzināt, kāpēc cilvēki ceļojumu laikā apmeklē dažādus muzejus, it īpaši tos, kas saistītus ar vēsturi vai mākslu?

Liels paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {29}

di_wine

from: [info]di_wine
date: Okt. 5., 2017 - 01:15 am
#

Aizbraukt uz Sanktpēterburgu un neieiet kaut vienā muzejā/galerijā? Maskavā nepaskatīt Sarkano laukumu (Ļeņins gan nav obligāti :D )? Aizbraukt uz Romu un neapskatīt Kolizeju un neieiet Vatikāna teritorijā? Neredzēt piramīdas, ja esi Ēģiptē? Luvru - ja esi Parīzē, bet ir tāda iespēja un laiks? Tas jau vairs nav mīlēt mākslu, bet iepazīt nedaudz civilizācijas vēsturi, tostarp pašam savu, iepazīt tās nācijas kultūras mantojumu, uz kuru esi atbraucis. Varbūt kādam tas ir ķeksītis, bet parasti jau uz konkrētu pilsētu/valsti brauc kaut kādas intereses pēc.
Modernā māksla tiešām reti kam interesē (random ceļotājam), bet tas, kas ir simtiem tūkstošiem gadu aprakstīts, aprunāts un apskatīts, cildināts un apvīts ar mītiem, tie objekti ir interesanti.
Un tad ir tie, kas ir nojūgušies ar dabu un kalniem. Tos nav vērts apjautāt, jo tā tiešām ir cita pasaule :)

Atbildēt