pajautaa

Uzvārda maiņa & termiņi

« previous entry | next entry »
Sep. 28., 2017 | 01:55 pm
posted by: sonnenwende in pajautaa

Also, esmu šķīrusies mūžību un gribu beidzot nomainīt uzvārdu uz veco. Cik saprotu pēc informācijas attiecīgajās instancēs, ka pēc dokumentu iesniegšanas lēmums tiek pieņemts 30 dienu laikā un no lēmuma brīža, pase jānomaina 30d laikā. kāda ir personīgā pieredze, cik ātri tas viss notiek? jo es būšu nākošnedēļ LV un tad atkal tikai uz Ziemassvētku laiku. Ja viņi, piemērām, jau pēc 2 nedēļām izsniedz papīrus, bet es tikai pēc 2 mēnešiem ierodos PMLP mainīt doķus, man kaut kas par to būs (lasu par naudas sodu, par nederīgiem dok)? Jo reāli caur vēstniecību to visu kārtot ir dārgs čakarīgs process.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {2}

bobijs varenais šāvējs

from: [info]glam_our
date: Sep. 28., 2017 - 04:52 pm
#

Ir variants painteresēties pašā PMLP par lēmumu pieņemšanas praksi t.i.cik ilgi tas parasti notiek (vislabāk būtu zvanīt atbilstošajam departamentam), bet gan jau tas ir nenoteikts lielums, atkarībā no dep dir darba grafika.
Visreālākais variants varētu būt nākamnedēļ iet uz kādu mazu dzimtsarakstu nodaļu un sarunāt ar tanti, lai tavu iesniegumu (uzraksti iesniegumu ar nākotnes datumu) un tos citus dokumentus nosūta PMLP tev nepieciešamajā datumā (t.i. lai 30 dienu izskatīšanas dedlains ir tava ziemassvētku laika pirmajā nedēļā).

Par nederīgiem dokumentiem (t.i. nenomainot tos 30 dienas pēc lēmuma) noteikti kaut kas būs.

Atbildēt


masha_nje_vasha

from: [info]masha_nje_vasha
date: Okt. 2., 2017 - 10:42 am
#

Iesaku aiziet turp un visu sarunāt. Telefoniski, manuprāt, viņi nav diez ko atsaucīgi un radoši. Tiklīdz būs pieņemts lēmums, ka mainās uzvārds, nevarēsi vairs lietot personu apliecinošus dokumentus.

Atbildēt