pajautaa

Saulkrasti - Rīga

« previous entry | next entry »
Aug. 16., 2017 | 12:20 pm
posted by: zetinja in pajautaa

Jautājums tiem, kas zina Saulkrastus.

Man vecmammai nepieciešams patstāvīgi nokļūt sestdien no Saulkrastiem uz Rīgu. Problēma tāda, ka viņa nevar pati aiziet līdz dzelzceļa stacijai, jo tur pa vidam nav neviena soliņa, kur piesēst un atpūsties, un es nekādi netieku gudra ar autobusu sarakstu. Tā, kā es viņai tai laikā nekādi nespēju aizbraukt pakaļ, tad jau piedāvāju, lai pajautā kaimiņiem, vai nevar aizvest līdz vilciena stacijai, bet vecmamma ir lepns putns un saka, ka to nedarīs.

Viņai vistuvākā pietura ir Zvejnieku iela. Es zinu, ka pati pietura vēl eksistē, bet kas viņā vispār apstājas?? Nevienā autobusu pārvadātāju lapā šo pieturu neatrodu un plāksnītes ar sarakstu arī izskatās, ka tur nav.

Ja visi striķi plīst, tad viņa spēj aiziet vēl līdz A.Kalniņa ielas pieturai, bet meklējot to, 1188 atveras "saulkrastu stacija". Ko tas nozīmē? Ja autobuss pietur Saulkrastu stacijā, viņš arī pieturēs šeit? Kā es varu zināt, cikos tad tas autobuss ir jāgaida? Google streetview vismaz rāda, ka tur pieturā uz vietas ir saraksts, bet vecmamma saka, ka esot mēģinājusi apskatīties, bet nespējot salasīt, jo tā plāksnīte esot pa augstu.

Help?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {7}

vārnu skaitītājs

from: [info]saikne_neochin
date: Aug. 16., 2017 - 12:53 pm
#

saulkrastu busi ir mistērija, bet vēl jau vajadzētu būt arī kādam taksim, kas var aizvest līdz stacijai vai drošai pieturai. vēl feisīti ir visādi tie kopā braucamie, moš pareklamē vecmāmiņu tur?

Atbildēt | Diskusija


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Aug. 16., 2017 - 01:12 pm
#

Es piezvanīju uz CATA info centru un nopratināju tanti. Tur piestājot viskautkas, gan cauri braucošie, gan vietējie. Visi vietējie braucot caur staciju.

Precīzu sarakstu viņa neprata nosaukt, acīmredzot viņiem pašiem ir tikpat daudz infas, cik internetā - precīzi laiki tikai dažām pieturām, bet dabūju "sestdien ap vienpadsmitiem, varētu būt 11:05 tur būs autobuss".

Nākamreiz, kad braukšu, tad noteikti mēģināšu nobildēt pieturas plāksnītes abām pieturām. Tante uzstāja, ka plāksnītei esot jābūt. Es tikai esmu sašutusi, ka šitā taupa kilobaitus un nekur nevar normāli ielikt sarakstu ar VISĀM pieturām.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


vārnu skaitītājs

from: [info]saikne_neochin
date: Aug. 16., 2017 - 01:22 pm
#

cata tiešam izceļās šajā jomā. reiz ar šamiem braucot, vadītājā apstājās pie sēnītes, lai pieturā sašutušajiem cilvekiem paskaidrotu sarakstu, jo ja saraksts ir, tā ir tikai puse uzvaras, to vēļ jāmāks saprast...

Atbildēt | Iepriekšējais