Mājsaimnieču klubiņš -
|
| ||||
Šādās lietainās pēcpusdienās der pagatavoties vēsākiem gadalaikiem. Nepieciešamie produkti: raugs 50g, milti 1kg, piens 1/2l, sviests 200g, cukurs, sāls, kanēlis. Gatavošana: Raugu (es šoreiz ņēmu 100g, jo tā ir vesela paciņa) apkaisa ar ēd.k. cukura (es kaisīju vairāk) un pārlej ar uzsildītu pienu (nedaudz). Atstāj uz 15-20min, lai raugs izšķīst un uzputojas. Pielej atlikušo pienu, pieliek cukuru, sāli, pamazām iemaisa miltus. Kad ar karoti vairs nevar tikt galā, ņem talkā dūres un samīca mīklu. Mīkla ir ļoti ķepīga, bet pamazām sāk lipt mazāk. Pielej 100g izkausēta sviesta. (Var likt klāt arī krējumu, eļļu.) Samīca, līdz mīkla vairs vispār nelīp pie rokām un traukiem. Atstāj bļodas dibenā un gaida 2-3h, līdz tā uzrūgs 2x lielāka. Tad atspaida atpakaļ maziņu. Pagaida vēl kādu 1/2-1h, līdz tā vēlreiz uzrūgst. Mīklas pikuci (ne jau visu uzreiz, bet atkarīgs no darba virsmas izmēra) izrullē pa galdu aptuvenā taisnstūra formā. Noziež ar sviesta piciņām (sviesta vairs nebija, izmantoju Ramu, droši vien, ka var arī iztikt pavisam bez nekā), apkaisa ar cukuru un kanēli. Sarullē desiņā. Griež pa gabaliem, aizspiež dibenu un liek uz pannas. Var noziest maliņas ar olu. Cepu 170 grādos. Velku ārā, kad smaržo un izskatās gatavs. Ā, šitā vispār ir visparastākā pīrādziņu mīkla. | ||||
comments: ir doma |
| ||||||
ja Tu ālējies, tad- ha! :) ja nopietni- kad no sarullētās mīklas desiņas nogriež gabalu, tad tam abi gali ir vaļā un pa tiem birst laukā cukurs un kanēlis, tādu uz pannas neliksi, tad viss cukurs aiztecēs, tādēļ vienu galu aiztaisa ciet ar mīklu no topošās maizītes ārējā mīklas slāņa, un tas ir maizītes dibens. | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
Skaidrs! Paldies, tagad zinu ko maneejie riitvakar lociis iekshaa kopaa ar piparmeetru teeju ;) | ||||||
(Reply to this) (Parent) |
| ||||||
uztaisi ne tikai foto, bet arī pāris šitādus man :) un grrr no cilvēka bez cepeškrāsns! | ||||||
(Reply to this) (Thread) |
| ||||||
jā, jā, uztaisi tev bildes un uztaisi tev maizītes! un no rītiem zaļo tēju arī vēl!! | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
iegādājies šito - http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=114 | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
vispār kruta, tikai skopums protestē - kāpēc jāpērk, ja var saņemties, uzaicināt meistaru un pagriezt to plīti tā, lai varētu tikt klāt esošai cepeškrāsnij. bet katram gadījumam paturēšu prātā, paldies. | ||||||
(Reply to this) (Parent) |
| ||||||
Vienkaarshi nepiedieniigs NJAMM pirmdienas riitaa lasot :) Es taa saprotu, cukurs/kaneelis tiek beerts taa labi daudz? | ||||||
(Reply to this) (Thread) |
| ||||||
Paldies par recepti un galvenais par iedvesmu. Pirmo reizi muuzhaa uztaisiiju rauga miiklu, nemaz nebija tik sarezhgjiiti un sviniigii kaa biju iedomaajusies. Sanaaca labum labaas, paszizmaksa taadaam bulcinjaam arii szokeejoszi zema. Tagad raugos apnjeemiibas pilna uz piiraagu vai picas cepszanu, jo ledusskapii staav puspacinja rauga. | ||||||
(Reply to this) (Thread) |
| ||||||
:)) forši, forši, ka ievesmoja. es arī tik šovasar pirmo reizi taisīju rauga mīklu un nopriecājos, cik vienkārši tomēr tas viss. | ||||||
(Reply to this) (Parent) (Thread) |
| ||||||
vai ne!?! Man rauga miikla un izstraadaajumi vienmeer ar taadu sviniigu, nosleepumainu milziiga ieguldiitaa darba atmosfeeru saistiijaas, kad mamma vai vecmaaminja cepa pirms sveetkiem plaatsmaizes un piiraagus. Taapeec pati pat nemeegjinaaju. Picai pirku gatavu izrulleetu, bet par spekja piiraagiem tikai sapnjoju. A te, zhviiks samiiciiju, atstaaju, kemeer noskatiijos Sviniju Todu, un uz vakarinjaam jau bija gaatavas. Super! | ||||||
(Reply to this) (Parent) |
Mājsaimnieču klubiņš -
|