Seksīgais Signis ([info]mans_psihiatrs) rakstīja [info]koderi kopienā,
@ 2011-01-25 21:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tā,kolēģiši,man te majasdrabiņš nododams,a neko nezinu,derētu Jusu visu ieteikumi tā kā ^_^
Nav ne jausmas,ka šo vsp dabūt gatavu ;(


"Piedzīvojumu meklētājs Džons savos klejojumos reiz uzdūrās kādai alai. Ielīdis tajā, viņš konstatēja, ka te sākas daudzu eju labirints. Kā jau piedzīvotāju meklētājam pienākas viņš devās klejojumos pa ejām. Pēc kāda laika viņš konstatēja, ka ir nomaldījies un nevar atrast ceļu atpakaļ.

Brītiņu padomājis, Džons nolēma zvanīt savam paziņam profesoram Smartam. Profesoram Smartam bija vājība interesēties par dažādām vecām pilsētām, slēptuvēm, alām, utt. Džons nekavējoties pa mobilo telefonu piezvanīja Smartam un saņēma solījumu palīdzēt.

Uzzinādams par alas atrašanās vietu, profesors atcerējās, ka viņam kādreiz tika atgādāta mistiska karte, kas tika atrasta tajā rajonā. Viņš secināja, ka tā varētu būt pazemes labirinta shēma.

Pēc Džona stāstījuma profesors atrada alu un arī atbilstošo vietu kartē. Atlika tikai noskaidrot precīzu Džona atrašanās vietu un nodot informāciju, kā izkļūt ārā. Par laimi Džonam bija GPS iekārta. Džons paziņoja precīzas savas atrašanās vietas koordinātes, bet momentāni GPS iekārtai beidzās baterija. Džons konstatēja, ka arī mobilajam telefonam baterija ir gandrīz tukša un viņš nevarēs runāt. Nu vairs tikai varēja atļauties sūtīt/saņemt ierobežotu skaitu īsziņas. Vēl Džonam bija kompass.

Profesors pamanīja, ka visas ejas kartē bija orientētas Ziemeļu-Dienvidu vai Rietumu-Austrumu virzienā. Bez tam visu eju garumi bija veselas kaut kāda attāluma vienības (sena nezināma mērvienība).

Profesors izdomāja risinājumu. Tā kā karte bija samērā vienkārša, tad to var ievadīt datorā. Džona atrašanās vieta un izeja ir zināma. Atliek tikai atrast maršrutu un izdrukāt komandas, kā Džonam pārvietoties pa labirintu. Komandas var nosūtīt ar īsziņu palīdzību.

Pats profesors programmēt neprata. Tāpēc viņš lūdza palīgā LU studentus vismaz programmas izstrādes sākuma etapā. Uzrakstiet precizētu prasību specifikāciju un projektējumu ar analīzi un skaidrojumiem, kas tiek nodoti citam programmētājam nokodēšanai. Karte un nepieciešamās vietas kartē tiek nodotas ar ieejas faila palīdzību. Savukārt ceļš ārā no labirinta (komandas Džonam) tiek izdrukāts izejas failā."












# iespējamie risinājumi un to [teorētiskais] pamatojums. Vismaz ideju līmenī jāuzrāda pēc iespējas visi reālie uzdevuma risinājumi un jāmēģina pamatot, kāpēc tie veic nepieciešamo uzdevumu. Katram risinājumam minēt tā pozitīvās un negatīvās puses.
# Izvēlētais risinājums. Jāuzrāda izvēlētais risinājums. Jāapraksta neformālā valodā uzdevuma risinājuma algoritms, ja tas nav jau pietiekami plaši izdarīts iepriekšējā punktā. Būtiskākās algoritma vietas jāapraksta formālā veidā. Jāapraksta svarīgākās datu struktūras un to izmantošana.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?