Jetijs ([info]tarantulz) rakstīja [info]jun_dzi kopienā,
@ 2004-02-12 16:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Aplēsīs Rīgas Centra humanitārās vidusskolas direktora Jāņa Jundža nodarītos materiālos zaudējumus
15:57, 12 februāris 2004


Šodien Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komiteja uzdeva Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamentam sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības valsts inspekciju sagatavot finanšu aprēķinu par Rīgas Centra humanitārās vidusskolas direktora Jāņa Jundža saimnieciskās darbības laikā nodarītajiem materiālajiem zaudējumiem pašvaldības budžetam no 1999. gada līdz 2003. gada 1.martam.
J.Jundža darbību izvērtējusi Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta izveidota komisija un arī Izglītības valsts inspekcija, kas norādījusi uz virkni pārkāpumu. J.Jundzis nav ievērojis vairākus Vispārējās izglītības likuma, Darba likuma un Darba likuma kodeksa pantus. Būdams skolas direktors, viņš nav noteicis skolotāju un tehnisko darbinieku konkrētos darba pienākumus, kā arī nav noslēdzis rakstiskus darba līgumus ar deviņiem tehniskajiem darbiniekiem. Savukārt ar savu meitu un sievu J.Jundzis noslēdzis darba līgumus nenosakot personu, kuras tiešā pakļautībā viņas strādā. Vidusskolā nav bijusi apstiprināta lietvedības kārtošanas instrukcija vai kārtība. J.Judzis izmantojis pašvaldības līdzekļus, finansējot vairs neesošas skolas ēdnīcas darbinieku darba samaksu. Viņš pieļāvis arī neuzskaitītu ziedojumu vākšanu skaidrā naudā.

Lai arī J.Jundža pārkāpumi tika atklāti jau pērnā gada sākumā, viņu nevarēja atbrīvot no darba ilgstošās slimošanas un atsevišķu Darba likuma normu dēļ. Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komiteja J.Jundža lietu izskatīs atkārtoti pēc tam, kad saņems ziņojumu par viņa saimnieciskās darbības laikā nodarītajiem materiālajiem zaudējumiem.

Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kruts
2004-02-15 17:09 (saite)
tas ir labi. mūsu darbs ir nesis augļus tomēr!

(Atbildēt uz šo)

HeHe
[info]misty_moonlight
2004-03-14 17:53 (saite)
Ieraudziiju vecaa labaa liepinja bildi un nu nevareeju neko neuzraxtiit...
Kas vispaar shito = izveidojis?! ;p
Un par jundzi vienalga - nepietiek ka atlaizj veel arii jaapiedzen zaudeejumi ;DD
vispaar esmu prieciiga, ka vairs tajaa iestaadee nemaacos...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: HeHe
[info]kruts
2004-03-23 02:32 (saite)
spriežot pēc Tava vecuma mēs esam mācījušies samērā vienlaicīgi. iespējams, ka pat beidzām kopā. skolu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?