proud to be peevish ([info]divi_g) rakstīja [info]jun_dzi kopienā,
@ 2004-07-13 16:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
No šodienas "Dienas"
KNAB: Centra humanitārās ģimnāzijas direktors bijis interešu konfliktā
Līga Strazda

Rīgas domes izglītības sporta un jaunatnes lietu departamenta vadība ir apņēmusies lūgt Ģenerālprokuratūru izskatīt krimināllietas ierosināšanas nepieciešamību par iespējamajiem pārkāpumiem Rīgas Centra humanitārās ģimnāzijas direktora Jāņa Jundža darbībā. Pirms gada Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) neatklāja neko kriminālsodāmu direktora rīcībā. Nupat pabeigtā KNAB pārbaude liecina, ka direktors atradies interešu konfliktā.

Atklājoties jaunajiem faktiem, departaments saredz iemeslu pārsūdzēt pērno KNAB slēdzienu Ģenerālprokuratūrā, Dienu informēja departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Almbauere. "Mums ir skaidrs, ka Jundža pārkāpumi nav akceptējami," teica I.Almbauere.

Pagājušajā nedēļā KNAB Izglītības departamentā iesniedza atkārtotās pārbaudes gala atzinumu, kurā minēts, ka direktors pārkāpis likumu par interešu konfliktiem, slēdzot līgumus un pieņemot darbā savus radiniekus. J.Jundzis esot noslēdzis līgumu par bērnu ēdināšanu skolā ar savas meitas individuālo uzņēmumu, turklāt algas meitas uzņēmuma darbiniekiem maksātas no skolas līdzekļiem. Uzņēmumam nav bijis jānorēķinās arī par komunālajiem pakalpojumiem. Tāpat J.Jundzis bija pieņēmis darbā un slēdzis darba līgumus ar citiem saviem radiniekiem. Tā abas meitas un sievu J.Jundzis pieņēmis darbā dažādu pienākumu veikšanai skolā — viņas bijušas dziedāšanas skolotāja, kopētāja, strādniece, apkopēja, Dienu informēja KNAB sabiedrisko attiecību nodaļā. Atklātie pārkāpumi būtu administratīvi sodāmi, taču reāls sods par tiem vairs nav piemērojams noilguma termiņa dēļ.

Lai gan iepriekš pārbaudes ierosinātas, pamatojoties uz vecāku sūdzībām par maksājumiem skolas fondā, KNAB pārstāvji uzsver, ka šīs pārbaudes mērķis ir bijis interešu konflikta situācijas izpēte, ne skolas fonda naudas iekasēšana un izlietošana.

J.Jundzis joprojām ir skolas direktors, taču pēc Izglītības valsts inspekcijas atklātajiem pārkāpumiem skolā kopš pagājušā gada jūnija ir atstādināts no amata.

Skolas direktora darbības pirmās pārbaudes sāktas pēc vecāku sūdzībām Izglītības un zinātnes ministrijai, ziņo LETA. 2003.gadā Izglītības valsts inspekcija (IVI), aptaujājot skolēnu vecākus, intervējot skolotājus, izskatot sēžu protokolus un citus dokumentus, kā arī ierakstus skolēnu dienasgrāmatās, konstatēja, ka J.Jundzis sistemātiski pārkāpis Izglītības likumu un citus normatīvos aktus, pieprasot skolēnu vecākiem piespiedu ziedojumus un maksājumus.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?