ieraksti iesaistītie iearhivētie par Iepriekšējais Iepriekšējais Nākamais Nākamais
Tulka / tulkotāja rokasgrāmata - LETA
[info]iztulko
[info]zxc
Add to Memories
Tell A Friend
LETA
Sveicināti!
Šobrīd esmu prakses vietas meklējumos, un ir radusies interese par ziņu aģentūru LETA. Vai kādam šeit ir bijusi (varbūt joprojām ir) saistība tieši ar šo aģentūru? Noderētu jebkāds pieredzes stāsts vai cita veida informācija, jo nekur interneta plašumos atsauksmes neatrodu. It kā jau diezgan nopietna vieta un slikta slava nav dzirdēta, tomēr varbūt ir kāds ieteikums attiecībā tieši uz tulka/tulkotāja praksi šajā vietā.
Ja kāds nevēlas publiski to apspriest, esmu atvērta arī uz saziņu ar epastiem :)
Comments
From: [info]marina Date: 5. Februāris 2013 - 16:40 (Pastāvīgā saite)
es domāju, ka tevi tur kārtīgi izkalpinās un ņems ar atplestām rokām, varbūt pat pēc prakses piedāvās kādu daļēju slodzīti. nekāda paradīze nebūs, bet būsi redzējusi un apguvusi ziņu aģentūru darba specifiku . cik esmu dzirdējusi, tur visi noliektām galvām rukā un savā starpā nepļāpā, katru dienu ir jāiztulko noteikts apjoms ziņu, maksā maz.
ttp From: [info]ttp Date: 5. Februāris 2013 - 16:44 (Pastāvīgā saite)
ļoti atbilstošs apraksts
From: [info]zxc Date: 5. Februāris 2013 - 16:48 (Pastāvīgā saite)
Būtībā pagaidām nav skaidrs redzējums par savu nākotni, tādēļ vairāk meklēju iespēju tā teikt 'apošņāt gaisu', ne tik ļoti kā skaistu dzīvi un apmaksātu praksi - par stabilu algu prakses laikā vairs nesapņoju.
Jautājums ir par to, vai tur ir iespēja gūt jau konkrētāku pieredzi un iemācīties kaut ko priekš sevis (lai saprastu, kas tad ir tas, kur gribētos būt), ne tikai aiziet un izpildīt prasīto apjomu.
From: [info]marina Date: 5. Februāris 2013 - 17:07 (Pastāvīgā saite)
jā, tu tur redzēsi, 1. kā top ziņas (bet gan jau neviens nenāks tev klāt un neteiks - redzī, tā top ziņas, tas ir tikai no taviem eprsonīgajiem novērojumiem un jautājumiem atkarīgs), 2. ja tevi interesē komunikācija un esi attapīga, pamanīsi, kā ir jāraksta, lai tevi pamanītu/izlasītu. 3)Un sapratīsi, ka ar to baigo naudu nopelnīt nevar.
217 From: [info]217 Date: 5. Februāris 2013 - 19:26 (Pastāvīgā saite)
++
tieši tā.

sarunas gan ir, un cilvēki ir forši (es gan pati nebiju tulkošanā, biju monitoringa nodaļā un varu teikt, ka toreiz saskāros ar foršākajiem kolēģiem ever. zinu, ka ziņu nodaļā jauks kolektīvs, par tulkiem moš citādāk, bet kolēģe, kas toereiz tai nodaļā strādāja, ko pazinu, neizskatījās, ka cita no sociālās izolācijas)

priekšniecība ir pieciešama, nostrādinās kā varēs, centīsies ne pārāk par to maksāt, bet kopumā pieredzei ļoti + vieta, ja vēlies saprast, vai tava sfēra
217 From: [info]217 Date: 5. Februāris 2013 - 19:27 (Pastāvīgā saite)
neizskatījās, ka *cieta no
From: (Anonymous) Date: 2. Aprīlis 2013 - 15:33 (Pastāvīgā saite)
LETA līdz šim ir bijusi tā vieta, kur mani kārtīgi izdzina un par to vēl negribēja maksāt. Negaidi, ka tev kāds nāks palīgā, tev pašai tur būs jāzina viss. Ja nezināsi, tur ir viena tāda kolēģe (nezinu, varbūt jau ir atlaista), kura par to vēl nolasīs garu un mokošu morāli. Tas nekas, ka viņas jau tur strādā vairākus gadus un diendienā tulko vienus un tos pašus tekstus pēc jau atstrādātas shēmas. Es nevienam neiesaku turp doties. Jā, pieredze laba, bet vai tā vērta?
7 gab. or komentēt
profile
Piezīmes tulkošanas procesā
User: [info]iztulko
Name: Piezīmes tulkošanas procesā
arhīvs
Back Marts 2024
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
saites