[info]mindbound wrote
on November 2nd, 2010 at 08:41 pm

Jā, technobabble apjoms man šajā gadījumā ir pārspējis pats sevi, clarification and expansion to follow.

Principā, no šādas perspektīvas qualia manifestējas, pirmkārt, kā sensorā ievada ierobežoti paterni korteksa substrāta haotiskajā (šī vārda tehniskajā nozīmē) aktivitātē un, otrkārt, kā paterni korteksa-talāma plūsmā, kuras dinamikā notiek to kodēšana un atkodēšana no emerdžējošajām gramatiskajām struktūrām minētajā aktivitātē. Now, when I think of it, tieši pašā encoding/decoding procesā, visticamāk, atrodas visai masīvs subjektīvās pieredzes kā tādas rašanās mehānisms, taču šis tiks noformulēts vēlāk, iespējams, ka tāda paša uzmetuma formā jau šovakar.

Par īstu "atklāsmi" to nosaukt būtu pagrūti, drīzāk konstatāciju tam, ka paternisma mind philosophy, ko es šeit jau kādu laiku mēģinu bīdīt (Gērcels, for that point, vispāri man nav bijis sakontaktējams visu pēdējo mēnesi, kaut arī ir acīmredzams, ka viņš Tīklā ir pietiekami aktīvs; kaut arī šķiet, ka viņš pie paternisma teorētiskā aparāta vairs īsti nestrādā, there are things regarding his original work I have to make clear of), visai eleganti ietver Linasa et al. teorētisko aparātu kā speciālgadījumu un, iespējams, sekmīgi izvērš tās jomas, kuras pēdējais neapraksta un neiekļauj.

Ar GOFAI tur īsta sakara nav, jo kaut arī konektīvisms ir viena no tēmām, kuru oldskūl teorētiķi bija vismaz uzsākuši pareizajā virzienā, šeit ir runa tieši par to dinamisko paternu atpazīšanu iekšējā && ārējā vidē un funkcionālo sinerģiju starp dažādas specializācijas pakāpes moduļiem, kas, šķiet, tādā vai citādā mērā ir arī visu šobrīd eksistējošo un kaut jelcik nopietni uztveramo AGI projektu teorētiskajā pamatā.

Par rezultātiem... atskaitot tādu poēziju, kā spoka galīgu izdzīšanu no mašīnas, ir cerības, ka šis modelis, if proven correct, likvidētu vai vismaz pietiekami ierobežotu Čalmersa "hard problem of consciousness", pie reizes radot ja ne pabeigtu modeli (which it most probably will not), tad vismaz shēmu, ar kuru iespējams aprakstīt lielāko daļu kognitīvās darbības aspektu.

Something like that. Post scriptum - vajadzētu savākties IRCā, some time soon.

(Read Comments)
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous and non-friend posting. You may post here if humanityplus lists you as a friend.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

July 2013

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

tag list