[info]mindbound wrote
on March 9th, 2009 at 05:00 pm

Jaunajai pasaulei, iespējams, diezgan ilgi nāksies augt vecās pasaules spraugās, jo akceptēta no šīspasaules varenajiem, kuru iespējās ir diezgan nopietnā mērā virzīt progresu viņiem vēlamos virzienos, tā varētu tikt tikai šajos, neslēpti distopiskajos, aspektos.

Daļēji atbilde slēpjas open source/open technology paradigmas izvēršanā, stiprā tipa informācijas kriptēšanā un uz tās pamata balstītos decentralizētos datu apmaiņas un sakaru tīklos, independent development un independent research veicināšanā un tamlīdzīgos pasākumos; daudzas no šīm idejām ir jau ieguvušas reālus apveidus, tām vienīgi, diemžēl, ne vienmēr tiek pievadīts pietiekams iniciatīvas apjoms.

Daļa no atbildes otras puses nozīmē tīri kognitīvu evolūciju - kvalitatīvas un "vispārpieņemto vērtību" nedefinētas domāšanas veicināšanu. Reālistiskākais no šī procesa scenārijiem būtu arvien plašāka izvērstu interešu kopu veidošanās, kas kopā un/vai paralēli subkultūru dinamikai nozīmētu pakāpenisku samērā monolītās sabiedrības dezintegrāciju "no malām"; šeit viens no nopietniem šķēršļiem ir mūsdienās plaši kultivētais paterns ar oficiālo izglītību un plašu atzinību ieguvušiem nosaukumiem kā kvalitātes garantiju. Tas devalvē self-education un autodidakcijas nozīmi, kura uz iepriekšminēto tendenču fona var izrādīties fundamentāla.

Regardless of anything, one is quite clear - the near future is a future of the gaps.

(Read Comments)
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous and non-friend posting. You may post here if humanityplus lists you as a friend.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

July 2013

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

tag list