[info]mindbound wrote
on December 13th, 2008 at 04:18 am

One step closer

Japāņu zinātnieku grupai no Kioto prefektūras Jukijasu Kamitani un Joiči Mijavaki vadībā ir izdevies no smadzeņu garozā glabātajiem datiem rekonstruēt vizuālu attēlu, kurš pirms tam ir ticis aplūkots un tādējādi "noguldīts" atmiņā. Metodes pamatā ir smadzeņu vizuālā korteksa aktivitātes augstas izšķirtspējas nolasīšana ar funkcionālo magnētiskās rezonanses skeneri (fMRI) un standarta attēla "atkopšanas" un filtrācijas algoritmi, kuri tiek pielietoti ar skeneri iegūtajiem datiem.

Mans subjektīvais viedoklis - Reimonda Kurcveila aprakstītais quickening posms, kam jānāk pirms Singularitātes iestāšanās, ir sācies jau pirms aptuveni pusotriem vai diviem gadiem, reizē ar pirmajiem pilnvērtīgajiem brain-computer inferface modeļiem, protēzēm ar atgriezenisko saiti, atsevišķu smadzeņu apgabalu darboties spējīgām simulācijām, pirmajiem stabilajiem kompleksajiem nanomehānismiem, cilmes šūnu audzēšanu no somatisko šūnu slāņa un funkcionālās ģenētiskās medicīnas aizsākumiem. Tagad šiem sasniegumiem pievienojas arī pirmie darboties spējīgie kvantu datori, fundamentāli atklājumi apziņas darbības principu jautājumā, kā arī jau pavisam reāla iespēja nepastarpināti nolasīt vismaz atsevišķus smadzenēs glabātās informācijas veidus.

Ir paredzams, ka divi pēdējie nozīmīgie pagrieziena punkti quickening posma noslēgšanā būs lielākās daļas planētas datortīklu, mediju kompleksu, datu glabātuvju un digitalizētu tradicionālās informācijas bāzu (bibliotēku, arhīvu utt.) apvienošanās vienotā Logosfērā ar semantiskās intepretācijas palīdzību, kā arī stiprā tipa mākslīgā intelekta radīšana; ir skaidrs, ka abu šo punktu mērķtiecīgai sasniegšanai ir nepieciešama jauna skaitļošanas tehnikas un programmatūras paaudze, kuras radīšanu varētu katalizēt 2038. gadā gaidāmā "Zelta kļūda", kura izpaudīsies kā 32 bitu veselo skaitļu formātā glabātā datorlaika reģistru faktiski nenovēršama nonullēšanās (tas ietver faktiski visas POSIX-savietojamās operētājsistēmas, lielāko daļu atlikušo OS (visas esošās Windows versijas ieskaitot), kā arī plašu aparatūras spektru, kurā šie reģistri ir izveidoti hardware līmenī).

(Read Comments)
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous and non-friend posting. You may post here if humanityplus lists you as a friend.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

July 2013

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

tag list