Jerry the Mouse ([info]jerrym) rakstīja [info]hamlets kopienā,
@ 2004-05-22 00:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Okei, okei, ķeros beidzot pie stāstāmgabala.

Tātad, šī gada 19. maijā "Hamletā" notika sešus gadus vecā improvizācijas teātra kārtējās sezonas noslēguma spēle. Izrādē piedalījās labākie no labākajiem - deviņi jaunie aktieri, kuri sezonas 38 izrāžu laikā bija savākuši vislielāko punktu skaitu: Mārcis, Mārtiņš, Līga, Paula, Sandra, Ilze, Oskars, Viesturs un Toms. Vietējais dievs Rolands izrādi bija sadalījis, kā jau parasti, trijās daļās, atšķirīgs bija tikai tas, ka labāko atlase notika tikai pēc otrās daļas (nevis jau pirmās), bet finālā katram bija iespēja uzstāties divas reizes. Par konkrētās izrādes uzvarētāju kļuva Mārtiņš, bet sezonas čempiona titulu ieguva Mārcis.

bildes no izrādes



Tagad atliek "tikai" pastāstīt par izrādi ;) Analizēt ļaušu pārējiem (piedaloties, protams), bet tagad aprobežošos ar faktisko notikumu fiksāciju.

Izrādes pirmā daļa bija iesildošā. To aizsāka Sandra, Paula un Toms ar vingrinājumu "Aklie piedāvājumi". Nekas būtiski ievērojams, šai vingrinājumā vispār reti gadās kas labs, jo 'hamletisti' vairāk specializējas uz tekstiem, nevis kustībām.

Kā otrie startēja Oskars, Viesturs, Mārcis un Līga (kāpēc četratā, nav skaidrs, jo Zagorskis sākumā teica, ka uzstāsies trijnieki. Šai mirklī viņš absolūti nesaprotamu iemeslu dēļ izspļāva, ka deviņi diemžēl ar trīs nedaloties) ar vingrinājumu "Transporta līdzeklis". Šeit jau parādījās vairākas pērles, piemēram, Viestura frāze par ralliju maršrutā Dakara-Cēsis-Gulbene ;D Smieklu vētru izsauca dialogs starp Mārci un Oskaru (M: Kas ielaida mašīnā sievieti?! O: Viņa maksā par benzīnu).

Trešais piegājiens ar diapozitīvu kolekciju par onkuļa jauno zirgu. Viesturs veiksmīgi izvēlējās kadru, kurā Oskars stāv ar pliku vēderu un Sandra ir atvēzējusies sitienā (skat. bildēs), un nosauca to par "Piena mašīnu gaidot". Komentāri lieki :D

Ceturtais mēģinājums - Mārcis, Mārtiņš un Paula, vingrinājums "Preses konference". Mārcis tēlo zinātnieku, kurš izgudrojis ābeci cūkām. Mārtiņš veiksmīgi jautā: "Un kā jums liekas, kura stulba cūka tagad ies uz rimčiku pirkt ābeci?" Diemžēl Zagorskis neļāva nedaudz pagarināt izrādi un ļaut Mārcim patiešām atbildēt uz jautājumu 'un kāda jēga no šādas ābeces'.

Piektais piegājiens - Toms, Ilze un Mārtiņš ("Logu mazgātājs un cilvēki telpā"). Daudz interesantu sīkumu, atmiņā kā parasti palicis dumjākais ;)) Tas ir, Toma frāze par apaviem - "..un šitie ķīniešu s.... s.... s.... saražojumi!"

Sestais piegājiens - Sandra, Viesturs un Mārcis ("Valsts iestāde"). Darbība notiek "Kustību koordinācijas centrā". Plus-mīnus ķēmošanās.

Septītais piegājiens - Ilze, Līga un Mārtiņš ar drāmas dublāžu. Manuprāt, arī nekas īpašs. Taču viedokļi dalīsies, jau tagad jūtu :D

Astotais trijnieks - Toms, Oskars un Paula ar "Dejām uz avīzes". Visas ovācijas no minoritāšu aizstāvjiem :))

Un, visbeidzot, devītā uzstāšanās - Mārtiņš, Ilze un Līga ar mūziklu "Ronis liesmā". Un mūziklu jau nepierakstīsi...

Pat jau pirmā cēliena beigās [info]waits man paziņoja, ka esot nosmējies līdz krampjiem. Domāju, ka hamletistiem tā ir labākā uzslava viņu talantam, jo Waitu sasmīdināt ir visai grūti - un ar banāliem jokiem jau nu nekādi.

STARPBRĪDIS

Otrā daļa - pāru mizanscēnas. Zagorskis saliek figūras, publika nosauc darbības apstākļus.

Pirmais pāris - Viesturs un Mārcis. Neatceros, kāda īsti bija tēma, taču Mārcis daudz runāja "lieliskā" franču valodā :DD Efektu nespēja notušēt pat Viestura frāze: "Mārci, tu tikko palaidi garām lielisku iespēju paklusēt."

Otrais pāris - Oskars un Sandra "Krāsainā metāla nodošanas punktā". Laba atbilde no Sandras uz Oskara frāzi par to, ka 1. reizē vienmēr sāp - "Kāds nodrāzts teiciens.." Liekas, Sandra nolasīja gandrīz visu apmeklētāju tā brīža domu :D

Trešais pāris - Ilze un Mārtiņš "Skābā lietus laikā". Mizanscēnas atrisinājums humora līmenī vienkārši ģeniāls, domājams, tieši šī izrādes daļiņa lielā mērā noteica Mārtiņa uzvaru. Jau pašā ievadā.. skābais lietus; Mārtiņš paskatās apkārt un ieinteresēts saka: "ak dievs, šādā laikā taču varētu gurķus skābēt.." Arī viņa izsauciens "watdafak" izsauca pozitīvu reakciju :D

Ceturtais pāris - Paula un Līga "Reklāmā". Līga noliecas starta pozīcijā, atklājot dziļu izgriezumu apģērbā. Pēc [info]nez kaismīgā "Oh yeah!" Līga nolamājas, dodas aiz aizkariem un atgriežas ar jau pāri izgriezumam uzsietu šalli.

Piektais pāris - Toms un Sandra "Teletūbiju gūstā". Sandra sauc dēlēnu: "Trinkij, man ir puslitrs šņabja, nāc šurp!" (es gan vairāk smējos tāpēc, ka [info]mintons man pajautāja, vai viņam tagad esot jāiet pie Sandras).

Sestais pāris - līderu duets. Mārtiņš un Mārcis etīdē "Balodis un piemineklis". Ģeniāls visā savā gaitā, atsevišķas frāzes izraut no konteksta ir vienkārši neiespējami.

Septītais pāris - Oskars un Līga, tēma par badmintonu. Īstenībā, ņifiga neatceros.

Astotais pāris - Ilze un Toms kā "Ornitologi pļavā". Arī nekas tāds pārāk būtisks.

Devītais pāris - Viesturs un Paula "Sēņotāju poligonā". Viesturs atkal atklāj sevi sviestotājdzejnieka spozmē - "..vēl kara beigu vēsti neesmu saņēmis, vēl balodis nav lidojis, kaķis ar' nav nācis.." ;) Ģeniāls veids, kā noteikt, ka Paula ir vācu spiegs - ja grozā fiksētas divas mākslīgas baravikas un nazis ar lielu krustu. Noslēguma frāze no Viestura kareivja lomā - "..pirms nācāt, biju ekoloģiski tīrs un videi draudzīgs."

STARPBRĪDIS

Finālā, kā jau minēju, katram ir iespēja runāt divas reizes - sākumā monologi, pēc tam publiskās runas. Izrādes gaitā publika ir noteikusi četrus finālistus - Ilzi, Mārci, Mārtiņu un Viesturu.

1. Ilze ar "Lokomotīves monologu". Aizsmakusi lokomotīve ar mēģinājumiem uztaurēt. Neatceros, kad vēl būtu redzējis monologu bez vārdiem, tikai ar skaņām. I mean, "Hamletā". Manuprāt, lielisks sniegums.

2. Viesturs ar "Ielu muzikanta monologu". Man kuņģis sarāvās no rēkšanas par "Rēzeknes dabīgās mūzikas institūta" eksperimentiem.

3. Mārcis ar "Gumijas pīles monologu". Pat beigu frāze "pīlīte saka atā-atā" nevarēja samēroties ar to ovāciju gūzmu, ko izsauca piezīme par tēvu - gumijas teletūbiju, kura iespaidā pīlītei tagad esot neproporcionālas formas, maza galva un liels rumpis.

4. Mārtiņš ar "Karognesēja monologu". Konģeniāls paģiraina censoņa monologs, pēc kura pat es pakāpos nostāk no sava parastā viedokļa "Mārtiņš labs, Mārcis labāks". Un tas ir kaut kas :D

5. Ilzes runa "Par sieviešu tiesībām un brīvo mīlestību". 12-gadīgās Zanes monologs pusstundu pēc nevainības zaudēšanas. Nezinu, vai tas tiešām bija tik labs, vai arī es no iepriekšējās izrādes jau biju tā uzvilkts, ka būtu spējīgs smieties par paceltu pirkstu - bet norēcos atkal jau zaļš :D

6. Viestura runa "Par nierakmeņu cirtēju tiesībām". Paranormāli murgains sviests par tiesībām uz brīvību un jogurtu, kā arī gulēt pie stūres, ja saglabāta spēja stūrēt - kas esot piemērojama tikai šīs profesijas pārstāvjiem, citām tā netiekot piešķirta "ne Latvijā, ne citur pasaulē, ne arī Baltkrievijā." LOL :DDD

7. Mārča runa "Par sveramā biezpiena pārdošanu". Neko tādu pārlieku īpašu nesaskatīju, atkal jau viens punkts par labu Mārtiņa uzvarai.

8. Mārtiņa runa "Par mizošanu". Kaut kas tur bija, tikai nez kāpēc neatceros, kas :DD Zinu tikai, ka, vērojot Mārtiņu, atkal uzpeldēja asociācija ar misteru Bīnu, bet klausoties nez kāpēc sāka pat likties, ka viņš sāk kopēt Viesturu. Neticami, taču tā nu man likās. Uz šīs skumjās nots arī beigšu savu stāstījumu. Plosiet! :))


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?