Perfekta ([info]perfekta) rakstīja [info]hamlets kopienā,
@ 2012-09-24 12:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pārmaiņas. Uz labu!
Hamleta improvizācijas teātris šogad ir mainījis visu pašā saknē.
Izrādes nevada Rolands Zagorskis, nav brīvās skatuves iespēja lielās izrādes laikā, nav mainīgs aktieru sastāvs, bet nokomplektēta trupa.
Viss spēļu formāts un veids ir mainīts.


Kas ir improvizācijas teātris? Gaļina Poliščuka teikusi:
Tas ir kā gribas, dvēseles un ķermeņa trīsvienība. Teātris kā veids, kādā ķermenim atgriezties pie likumiem, ko tajā ielicis Radītājs. Aiziešana no aktieriskās eksistences ikdienišķām refleksijām uz skatuves un mēģinājums radīt dzīvo teātri improvizācijas spēļu veidā, ar tās stingrajiem likumiem un dziļo apzināšanos, kas ved uz metafizisko
Daudzas trupas un uzvedumi dodas savos improvizācijas teātra meklējumos, klasiski izmantojot dažādas teātra sporta tehnikas un metodes. Kādam tas izdodas labāk, kādam ne tik labi.

Ilgus gadus (17!) Hamlets bija vienīgais klubs Latvijā, kurš ļāva rasties un sevi atklāt jauniem improvizatoriem. No Hamleta ir izauguši gan "Rīgas improvizācijas teātra", gan "Karaliskā improvizācijas teātra" gan daudzu citu improvizācijas teātru pirmssākumi. Par šo mēs esam gan slavēti, gan pelti (slavēti par iespēju, pelti par kvalitāti). Šī iemesla dēļ šogad teātris-klubs „Hamlets” pilnībā maina savu formātu. Jaunajiem censoņām ir iespēja apmeklēt teātra studiju un mācīties skatuves mākslu. Tāpat arī izmantot skatuves dēļu un atrādīties skatītājiem stundu pirms lielās izrādes. Savukārt 19:30, kad krīt priekšskars un sākas īstā izrāde, tajā spēlē īpaši izveidota Hamleta aktieru trupa, kura sastāv no dažādu sezonu labākajiem Hamleta improvizatoriem.

Vēl vairāk - Hamlets cenšas veidot pilnīgu improvizācijas brīvību – bez ierobežojumiem. Šeit nav tehniku un metožu, kas pēc noklusējuma skatītājam varētu šķist amizantas vai smieklīgas. Hamlets veido tīru improvizācijas izrādi, ceļot to citā līmenī. Tas nav viegls uzdevums.

Improvizācijai nav grantiju. Tā nav iestudēta, nav iepriekš saskaņota vai sarunāta. Tā rodas mirklī, kad aktieris sper savu pirmo soli uz skatuves dēļiem. Tieši tādēļ iznākums nav paredzams. Aizejot uz Hamleta improvizācijas teātra izrādi, skatītājs nekad nevar zināt, ar kādām emocijām aizies mājās – smiekliem un prieku, dziļām pārdomām, skumjām vai apmulsumu. Tieši tik plaša un neparedzama ir improvizācijas teātra izrāde. Izrādes emocija rodas skatītāja un aktiera garastāvokļa un domu mijiedarbībā.

Arī šajā trešdienā 19:30 Hamlets nezin kas notiks. Un skatītājs to nezin. Tieši tas šīs izrādes dara tik intriģējošas.

Aktieri: Līga Ābele, Mārtiņš Kozlovskis (Kozmens), Aija Rudzīte, Emīls Mednis, Sandra Betkere, Mārtiņš Bitāns, Anete Mikučevska.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?