safe ([info]safe) rakstīja [info]gribam_zinaat kopienā,
@ 2009-07-16 14:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kā saprast šito:"I live to make memories, cause memories made me" ?!


/ Tulkot nevajag, vārdu nozīmi es saprotu, bet to dziļo domu gan nē :/ /


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mikii
2009-07-16 14:45 (saite)
varbūt dziļā doma ir tā, ka cilvēku veido viņa atmiņas, attiecīgi pieredze utt? sanāk noslēgtais cikls - atmiņas mūs padara par tādiem cilvēkiem, kādi esam, tāpēc mēs dzīvojam lai radītu atmiņas or smth

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]safe
2009-07-16 14:54 (saite)
Jā, tas izklausās jēdzīgi.
Es jau aizdomājos līdz tam, ka vecāki dzīvo jaukās atmiņās un tad kādā jaukā brīdī izveido tevi.
Bet tavs variants noteikti izklausās jēdzīgāks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]scoux
2009-07-16 14:59 (saite)
gandrīz precīzi. Visu, ko mēs daram, ir balstīts uz kaut kādām zināšanām, kas protams ir atmiņa. Sperot jaunu soli, mēs iegūstam jaunu pieredzi, līdz ar to arī atceramies, kā un ko, ar ko un kur, kādā veidā un kāpēc. Ir mehānisms - viens nedzer kolu, jo atminās, ka kāds teicis, ka tā ir indīga. Viens nesmēķē, jo atminās, ka tas nogalina. Viens neiegulda naudu projektos, jo atminās, kā iepriekšējo reizi draugi tur visu zaudēja. Visa mūsu zināšanu bāze ir tikai bāzēto uz to, ko mēs atminamies (teorētiskais un praktiskais).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]safe
2009-07-16 15:05 (saite)
Jā un cik savādi ir tas, kā var šīs atmiņu robežas pārkāpt.
Ja ņem par piemēru smēķētājus. Es smēķēju + arī apzinos un atminos, ka tas ir kaitīgi un no tā mirst cilvēki, kā arī ir redzētas dažas pretīgas lietas un nekas ļoti patīkams ar smēķēšanu man nesaistās, kas darbinātu šo atmiņu impulsu smēķēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]scoux
2009-07-16 15:11 (saite)
jā, bet ja Tu aizbrauksi uz japānu un redzēsi, ka veikalā ir skaists auglis, kuru var aiztikt tikai ar cimdiem, tu nobrīnīsies. Pēc 5 gadiem ieejot veikalā Tu ieraudzīsi līdzīgu augli un iedomāsies - a cimdus nevajag, lai šo te paņemtu rokā. Asociatīvā atmiņa un uz to bāzētās lietas veido attieksmi un darbību kopumu, no kā ir atkarīga mūsu rīdzība, kas atkal veido nākamās atmiņas un reakcijas kopumu, kas atkal aiznākamajam solim veido nākamo posmu.. viena bezgalīga ķēde, kur katrs elements var būt noteicošais tam, kas sekos pēc tam - agrāk vai vēlāk - nav svarīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?