[icon] fotografija - Digitālā spoguļkamera
View:Recent Entries.
View:Archive.
View:Friends.
View:User Info.

Subject:Digitālā spoguļkamera
Time:09:28 pm
Tātad, kādas ir Jūsu domas par tām. Kādi ir + un kādi ir -?
Iesakiet modeļus, kuri pēc jūsu domām ir visizdevīgākie, cenas ziņā, viskvalitatīvākie, neskatoties uz cenu, visekonomiskākie, atrodot kompromisu starp cenu un kvalitāti?
Kādas ir obligātās prasības/nepieciešamības šadiem aparātiem (stabilaizers, ārējā zibspuldze, enerģijas avota tips utml)...
Gaidīšu Jūsu domas un padomus =]
comments: Leave a comment Previous Entry Tell A Friend Add to Memories Next Entry

[info]fedrs
Link:(Link)
Time:10:10 pm
Man tās ir vienaldzīgas. Aizej uz www.dpreview.com un apskaties pats.
(Reply to this)


[info]scope
Link:(Link)
Time:10:12 pm
Spogulenei tev vispirms, ja domā ar to lietu nodarboties ilglaicīgi un investēt naudu arī labos objektīvos, ne tikai KIT, ir jāizvēlas konkrēta sistēma(Nikon, Pentax, Olympus, Canon) un tad jādomā par konkrētiem objektīviem, zibspuldzēm utt. noteiktā cenu diapazonā.
Obligātās lietas - nav jau tā, ka piem. stabilizators vai ārējā zibspuldze ir obligāti, bet tie noteikti nenāks par ļaunu, ja budžets atļauj vai arī tie ir nepieciešami nospraustā mērķa sasniegšanai.
Par enerģijas avotu - lielākajai daļai fotokameru, ja nekļūdos, ir lādējamie akumulatori, bet ir arī modeļi, kuri darbināmi ar AA tipa baterijām. Vēl kas, ja pati kamera ir viegla pēc svara un maziņa(Canon 350D vai 400D) un ir plānots lietot palielus/pasmagus objektīvus, ieteicams pirkt komplektā bateriju turētāju(battery grip), kurā var aivietot 2 akumulatorus.

Par kompromisiem starp cenu un kvalitāti gan nemācēšu pateikt. Esmu uzsēdies uz vienas sistēmas un tagad tik lēnām, pie nepieciešamības un iespējām, papildinu savu arsenālu.
(Reply to this) (Thread)


[info]deele
Link:(Link)
Time:02:03 am
Vai digitālajām spogulenēm kādai ir neierobežotais slēdža ilgums?
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]scope
Link:(Link)
Time:07:28 am
vajadzētu būt visām. M režīmā kā ekspozīcijas laiku uzliek "Bulb" un tad kadrs eksponēsies tik ilgi, cik spēsi noturēt slēdža pogu vai kamēr izbeigsies akumulators.
(Reply to this) (Parent)

[info]ab
Link:(Link)
Time:12:01 am
Ja Canon 350/400D liekas par smieklīgu, bet 5D par šerpu maciņam, tad varu ieteikt 30D ar 17-85mm stiklu ar optisko stabilizatoru sākumam.
(Reply to this)

(Anonymous)
Link:(Link)
Time:12:02 am
plusi:
- labāka attēla kvalitāte (jo īpaši, ja ir daudz naudas priekš laba objektīvu komplekta),
- labāka jūtība (=labākas bildes nepietiekamā apgaismojumā),
- iespēja lietot ārējo zibspuldzi, un vispār plašākas iespējas lietot visādus papilddaiktus (bet tas viss uz extra cenas un svara rēķina)
- ir labs peņa pagarinātājs

mīnusi:
- krietni lielāki kopējie tēriņi,
- krietni vairāk kg jānēsā riņķī (kā rezultātā nebūsi paņēmis kameru līdzi tieši tajā brīdī, kad interesants kadrs gadīsies
- nav live preview
- gandrīz neiespējami bildēt neuzkrītoši
(Reply to this) (Thread)


[info]deele
Link:(Link)
Time:01:59 am
Taatad nevienai spogulenei nav Live Previw? :(
(Reply to this) (Parent) (Thread)

[info]blame
Link:(Link)
Time:02:55 am
tici man tas nav vajadzīgs..
kamēr tu ar savu Live Previw vērosi kadru, moments sen jau būs palaists nebtībā.
(Reply to this) (Parent) (Thread)

(Anonymous)
Link:(Link)
Time:05:05 pm
kadrēšanai, protams, arī skatīšanās caur spoguli ir ok (ja bildēšana no acs augstuma konkrētajā situācijā ir iespējama)

bet tādas lietas kā ekspozīciju & krāsas tikai live preview ļauj kaut cik novērtēt
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]blame
Link:(Link)
Time:08:12 pm
Kurā vietā ?
Kāda vaina DSLR ekrāniem kur pēc nobildētas bildes droši var apskatītk i +/- krāsas i to pašu ekspozīciju ?

Bet nu gaumes lieta. Man kopš bildēju ar Spoguļkamerām i tos pašus ziepīšu pie acs gribas likt.
(Reply to this) (Parent) (Thread)

(Anonymous)
Link:(Link)
Time:11:54 pm
protams, ka t.sk. gaumes lieta. bet arī tas, ka tomēr redzēt pirms bildēšanas ir labāk nekā pēc - īpaši, ja ir dzīvā histogramma

es ne mirkli nestrīdos, ka šobrīd labāko kvalitāti var nopirkt DSLR nometnē (lai arī, maksājot ar augstākminētajiem mīnusiem). bet nebūt nav tā, ka DSLR būtu nākotnes tehnoloģija - vienkārši šobrīd tā ir sanācis - daļēji vēstures mantojuma dēļ (tonnām jau sapirktu objektīvu), daļēji lielo firmu marketinga apsvērumu dēļ. un tāpēc turpināšu cerēt uz kompaktkameru renesansi.
(Reply to this) (Parent) (Thread)

[info]blame
Link:(Link)
Time:12:35 am
Turpinot par krāsās, noteikti nepiekrītu.Tur nepalīdžes tas . Digitālā fotogrāfija pati par sevi prasa krāsu korekciju tieši pēc bildēšanas. Baltā balans jau pirmām kārtām.

Histogrāma, nu es nez.. es iztēlojos to brīdi , es ar DSLR jau 5x nobildēšu un pieregulēšu kā vajag kamēr izstieptās rokās vērošu nelielu LCD.

+ es gan neredzu to renesansi, jo redz, negribās ticēt ka kādā mazā aparātā spēs iebūvēt tiešām kvalitatīvu un gaišu optiku, kas spēs aizvietot lielos un smagos objektīvus. A izstieptās rokās vērojot LCD nevarēs neko prātīgi nobildēt, tur neviens stabilizators nepalīdzēs.

Un viss beidzot darbības ātrums. Profesionāli noteikti neticu, ka lietos tāda tipa kameras. Iespējams, ka tik amatieri ,kas grib it kā labākas ģimenes albūma bildes un kādu nelielu mākslu sirdij.
(Reply to this) (Parent) (Thread)

(Anonymous)
Link:(Link)
Time:11:18 am
vēl ne tik sen jau neviens neticēja arī, ka profesionāļi vispār jel kad lietos digitālās - "nu labi, varbūt preses reportieri, kuriem pirmajā vietā ir ātrums, bet noteikti ne tie, kas taisa kvalitatīvas bildes" ;)

vispār jau Tu tagad aģitē par kaut kādu diezgan izšķērdīgu darbošanās veidu - katru bildi knipsēt 5x dēļ pakāpeniskas pieregulēšanas, bieži vien knipsēt vēl extra reizes dēļ pozīcijas ne acs augstumā, un katrai bildei salabot krāsas pēcapstrādes laikā. šāds te režīms varbūt ir pieņemams, ja taisa "mākslu", bet nez vai derēs ikdienā

un, kā jau teicu, mans ideālais aparāts atrodas plaisā, kura šobrīd ir neaizpildīta - starp šodienas dslr un šodienas kompaktajiem

tagadējais dslr form-factor ar minimālām modifikācijām ir mantots no 35mm filmas laikiem, t.sk. optikas stiprinājumi etc, un ir lielāks nekā būtu nepieciešams tīri digitālai pasaulei
(Reply to this) (Parent) (Thread)


[info]scope
Link:(Link)
Time:01:29 pm
par izmēriem nepiekritīšu - tie paši digi compact, kuri pretendē uz wannabe spogulenes statusu, ar nav diez ko mazi. labi, ir nedaudz mazāki, jo ir mazāka matrica, kurai pietiek ar fiziskos izmēros mazāku objektīvu. savukārt, mazākā matrica nozīmēs papildus trokšņus pie augstākiem ISO.

bet nu negribu nevienu pārliecināt, ka obligāti jāņem dSLR. tāpat spēkā būs vecā labā patiesība "arī ar labu aparātu var taisīt štruntīgas bildes" ;)
(Reply to this) (Parent) (Thread)

(Anonymous)
Link:(Link)
Time:06:06 pm
matricas izmērs ir pamatots iemesls kameras lielākam izmēram, bet no pagātnes mantotie lielizmēra savienojumi, kā arī spoguļa dēļ no matricas attālinātais objektīvs - tās ir tīri dslr tehnoloģijas "slimības", un tāpēc identiskas kvalitātes ne-dslr varētu būt jūtami mazāka

strīdēties gan nav jēgas - tāpat jau ražotāji ražos tieši to, kas nes labāko peļņu
(Reply to this) (Parent)

[info]blame
Link:(Link)
Time:02:36 pm
:D heh nu jā, 5x bildēt, to reizēm daru es, kam vel nav tās mācēšanas tik lielas, bet bieži pietiek ar eksponametru , ko ļoti labi var redzēt skatoties caur skatu meklētāju. Un bildējot vienā pasākumā es jau no galvas +/- aceros ekspozīciju katrai telpai , kur atšķirīgi gaismas apstākļi.
īsti profi to jau uz aci nosaka.

Un šobrīd, lai iegūtu tiešām labu kvalitāti, gudri cilvēki tik un tā bildē uz filmas, digi vel ir kur augt un augt.

Protams, tas ir mans subjektīvais skatījums uz to, kas izriet no pašreizējās prakses. Bet es nespēju iedomāties vairs tās mocības vērot kaut kādu LCD. Tā ir pa visam cita kadra izjūta redzot visu ar savu aci.
(Reply to this) (Parent)


[info]petrovichs
Link:(Link)
Time:10:09 am
Vienai Olympus laikam bija. Tā mākslīgi uztaisīts, ka bija vēl viena matrica priekš Preview un tā arī tika uz LCD rādīta. Manuprāt, vairāk marketinga vikrutass nekā reāla nepieciešamība.
(Reply to this) (Parent)


[info]blame
Link:(Link)
Time:02:55 am
jāsāk ar to , kāda ir motivācija tieši pec D SLR ??
(Reply to this)


[info]mat
Link:(Link)
Time:10:32 am
DSLR ir viena ļoti laba priekšrocība, tās ir nesalīdzināmi ātrākas par parastajām kamerām, ieraudzīji momentu un spied pogu, a parastajām parasti ir pussekundes fokuss un tā laikā moments jau ir zudis.

Kā lielāko mīnusu var minēt to, ka ir jānēsā līdzi vienmēr atbilstoša izmēra soma, kur to kameru ievietot un tas reizēm rada apgrūtinājumu.
(Reply to this) (Thread)

(Anonymous)
Link:(Link)
Time:11:57 pm
nu nu ... tas "nesalīdzināmi ātrākas" attiecas uz pāris gadus vecām lētā gala p+s, šodien starpība vairs nav principiāla
(Reply to this) (Parent)


[info]viesturs
Link:(Link)
Time:12:01 pm
scope labi uzrakstīja.
principā var darīt arī tā, ka iesākumam nopirkt pēc iespējas lētu dslr "body" (pašu aparātu) vai "kit" (komplekts pati kamera + objektīvs/i) un tad piepirkt klāt labus un tieši tev nepieciešamos objektīvus. kad parādīsies kāda lieka lielāka naudiņa, varēsi nopirkt jaunāku kameras modeli un jau sapirktos objektīvus varēsi arī smuki salikt virsū. tas, protams, gadījumā, ja pirksi tāda paša brenda fočiku kāds jau iepirkts, nu, piemēram "canon", "nikon" vai "olympus".
jāpiebilst arī tāda nemazsvarīga lieta, ka, cik man zināms, vislielākais un vislētākais latvijā pieejamais dslr objektīvu un aksesuāru klāsts ir "canon", tad "nikon" un visbeidzot "olympus".
lūk manas 5 kapeikas.
(Reply to this)

[icon] fotografija - Digitālā spoguļkamera
View:Recent Entries.
View:Archive.
View:Friends.
View:User Info.