bchild ([info]bchild) rakstīja [info]dizains kopienā,
@ 2003-06-25 09:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:learning/teaching
Mūzika:Royksopp Melody - Poor Leno

Maya tutorial Nr.1
MAYA tutor 1

Taatad mans pirmais tutoriaalis ever. Nesen esmu saacis njemties ar MAYA un veelos daliities maaciishanaas procesaa. Izmantota tika jaunaakaa MAYA 5 un Mental Ray rendereris (shajaa versijaa jau iebuuveets, vecaakajaas - kaa plugins).
Atveram saanu skatu (Side view), izveelamies CV curve tool.

* CV liinijas ir NURBS liinijas, kuras tiek ziimeetas plaknee atziimeejot punktus veidojot smooth curve (sorry, nevaru visus terminus latviskot).
Liekam punktus plaknee. Ja nepiecieshams, paeksperimentee, lai redzeetu, kaa veidojas liinija. Visus punktus veelaak varees labot (peles labaa poga -> Control Vertex), bet ja uzreiz veic neveelamu gaajienu, spied Backspace, lai dzeestu peedeejo punktu un meegjinaatu veelreiz.

* Saakt ziimeet ir nepiecieshams x un y asu krustojumaa jeb 0 punktaa.
Kad veelamaa forma ieguuta, spiezham ENTER. Ieguustam kaut ko liidziigu shaadai liinijai. Kaa redzi taa ir kaa puse un kausa shkjeersgriezumaa.
Paarliecinamies, ka liinija ir selekteeta (by default - taa ir zalja) un izveelamies Surfaces -> Revolve.

* Revolve tuulis shajaa gadiijumaa izveido NURBS virsmu roteejot muusu liiniju ap 0 punktu. Saimnieciibaa daudzi objekti ir veidoti peec shaada principa - kruuzes, vaazes, trauki utt...
Vajadzeetu ieguut kaut ko shaadu. Ja rotaacija ir ap nepareizo asi, UNDO un Surfaces - > Revolve -> ‚. un Edit -> Reset settings, un Axis Preset - Y.
Perspective view. Spied 5, lai redzeetu pildiitu objektu. Labais klikt uz objekta. Materials -> Assign new material -> Blinn. CTRL A jeb Atribute Editoraa varam pamainiit kraasu un citas materiaala iipashiibas. Man ir sekojoshi ieraxti:
Tagad fixi izveidojam "griidu" - poligonu vai NURBS plane. Palielinam to. Varam atstaat tai defaulto materiaalu (lambert1), tikai pamainiit kraasu.

Uztaisam veel vienu Plane, izmainaam izmeeru, pabiidaam augshup un paroteejam.
Ieguustam shaadu sceenu:

* Es no saakuma izveidoju vienu Plane, pieshkjiiru jamajai jaunu lambert materiaalu, Incandescence nomainiiju uz baltu un tad dubliceeju (ctrl d) sho virsmu un paarvietoju preteeja pusee. Iedomaajies, ka shiis virsmas ir lielas plakanas lampas, kas ir virziitas uz muusu kausu.
Atveram render globals. Render using nomainaam uz Metal Ray. Uzliekam lielaaku rezoluuciju un ejam uz mental ray tabu. Atveram Final Gather un Sampling quality apakshopcijas. Iekjekseejam Final Gather. Final Gather rays uzliekam uz 1000 (jo vairaak staru, jo kvalitiivaaks atteels, jo ilgaaks rendereeshanas laiks).

Ieksh top view paskataamies, cik ruutinju plata ir "griida". Man ir 12 vieniibas. No taa tiek apreekjinaati radiusi. Manaa gadiijumaa es ieraxtiiju shaadas veertiibas:
Ieksh Sampling quality apakshopcijas iekjeksee Jitter un Filter izveelies Gauss. Uzliekam Min Samples uz 0 un Max Samples uz 2.
Ieksh perspektiives iekomponeejam bildi un spiezham Render. Take your time... 
Es dubliceeju kausu, samazinaaju, paarvietoju. Pameegjinaaju citus perspektiives skatus un galaa ieguvu sho:
Paaksperimentee ar visaadiem settingiem, paskaties, ko katrs dod un taa...
Tas luuk buutu mans pirmais tutoriaalis, noteikti jau kljuudains, taapeec labojiet, ja redzat bugu.

More coming soon (if you wish)...


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?