Piedāvājumi Draugi Grafiks Informācija Iepriekš Iepriekš Nākoš Nākoš
Meklē vai piedāvā darbu? - igauņu uzņēmums meklē pārstāvi Latvijā
pzrk
[info]darbs
[info]pzrk
Add to Memories
Tell A Friend
igauņu uzņēmums meklē pārstāvi Latvijā
Kāds mans draugs strādā igauņu uzņēmumā Digira, kas nodarbojas ar e-grāmatu izdošanu. Viņi vēlas izvērst darbību Latvijā, un šai sakarā meklē piemērotu kandidātu:

The person we are looking for is young and active and should have an experience in management and/or publishing, or at least a general knowledge of the latter.
He or she should be able to start up our daughter company and get it going (of course with all the help required from our side). The daughter company will be based in Riga. The future manager should be able to conclude cooperation agreements with the top 10 (by number of titles) Latvian book publishers. The aim is to reach parallel publication of new books on paper and electronically. The production of e-books will be done in Estonia, at least in the beginning.
A general knowledge of IT issues is required, but not in-depth knowledge of programming. He or she should be able to explain to publishers and readers what is an e-book and how it works, and, if necessary, clarify e.g. API connection issues etc.
He or she should definitely be a good communicator and able to represent the company in public media.
The job is quite stressful in the beginning, but the job experience will be unique in Latvia and definitely challenging enough.

Kontaktinformācija: mihkel.nummert@digira.ee
Comments
From: [info]hessin Date: 1. Decembris 2011 - 17:24 (Ieraksts)
Man nav nekāds sakars ar šiem - http://egramata.lv/, bet aiz šī bloga dzīvo cilvēki un uzņēmums (SIA eGrāmata), kas jau laikam decembrī taisās palaist e-grāmatu publicēšanas platformu Latvijā kopā ar MacMillan Publishing Solutions. Varbūt šie sanāk viņiem konkurenti, nezinu, vai teikt, bet varbūt viņi jau zina :)
pzrk From: [info]pzrk Date: 1. Decembris 2011 - 19:34 (Ieraksts)
Īpaši daudz par to nezinu, bet nojaušu, ka tie būs konkurenti.
Nebūtu arī liels brīnums, e-grāmatas strauji kļūst populāras un pēdējais laiks kaut ko sākt izdot arī latviešu valodā.
From: [info]hessin Date: 1. Decembris 2011 - 20:16 (Ieraksts)
Zvaigzne ABC un Atēnas jau izdod, vienīgi tur tie ierobežojumi ar DRM (šos abus uz Kindles lasīt legāli nevar)
From: [info]ninona Date: 2. Decembris 2011 - 12:06 (Ieraksts)
Atēnas grāmatas (vispār tās sagatavo burtlicis.lv) ir pēc citas sistēmas nekā Zvaigznei. Man šķiet tieši tādas, par ko tie igauņi raksta.
From: [info]hessin Date: 2. Decembris 2011 - 18:16 (Ieraksts)
oo, par Burtlici nezināju, bet Atēna izmanto Apples iStore platformu, kas nozīmē, kur materiālu var iegādāties tikai tie, kuriem ir Apple produkti, pārējie var iet iesaldēties. Atšķirībā no Zvaigznes, kas izmanto Adobe risinājumus, un to es varu uzlikt uz sava Windowsa, MacOS un, ja esmu gīks, tad arī pačakarēties uz Linux sistēmām.
Ja igauņi iet to pašu Apple superslēgtās sistēmas ceļu, tad žēl.
From: [info]ninona Date: 2. Decembris 2011 - 21:27 (Ieraksts)
Burtliča izdotās var pie paša burtliča pa taisno arī nopirkt, tad, cik saprotu, ābolu nemaz nevajag. Vismaz atceros, ka pirmo grāmatu "Latvieši ir visur" varēju mierīgi lietot arī uz sava Windowsa Faierfoksī. ;)
dusk From: [info]dusk Date: 2. Decembris 2011 - 13:16 (Ieraksts)
Zvaigzne vienīgais trumpis ir tas ka viņiem pieder tiesības uz visko un iestaigātas taciņas. Mūslaiku, PSRS un tā. Bet viņi guļ, tas ko viņi sen izveidoja ir smieklīgs variants, gan tehniski, gan cenas. Pofig, kurš bet kāds Dāvids varētu gāzt Goliātu.
From: [info]hessin Date: 2. Decembris 2011 - 18:24 (Ieraksts)
Kas vainas cenām? Zvaigznē e-grāmatas ir lētākas, nekā papīra. Starpība nav liela, bet pasaulē citi izdevēji (Amazonē) e-grāmatas ir tirgojuši dārgāk (visbiežāk dārgāk par $2 nekā papīra formātā un pat ar cietajiem vākiem). Manuprāt, daiļliteratūras ziņā Zvaigzne ir ļoti švaka, vismaz manai gaumei. Tur gandrīz nav ko lasīt, tāpēc es tikai priecātos par citu izdotām grāmatām. Par tehnoloģisko risinājumu var strīdēties, jo tur priekš parastā lietotāja pārāk daudz klikšķi, bet man nav bijušas problēmas tur nopirkt tās dažas lasāmās grāmatas.
Es saprotu, ka cibā Kindle ir topā, bet nu .. pārāk ierobežojoša tā Amazone ir. Pamatā tie visi DRMi un e-grāmatu formāti tikai vien čakarē patērētāju dzīvi :(
dusk From: [info]dusk Date: 2. Decembris 2011 - 21:56 (Ieraksts)
Nepatīk Kindle pērc Nook Simple Touch Reader vai Kobo Touch. Citu konkurentu tā īsti nav. Tehniski tādi paši kā Kindle.
Nevajag skriet pakaļ bestselleriem. Cenas ir dažādas.
From: [info]hessin Date: 3. Decembris 2011 - 15:32 (Ieraksts)
Man jau ir pasaules labākais e-lasītājs, kas nav ne Nook, ne Kobo :>, bet stāsts ir par grāmatu formātiem un tā jau mazo Latvijas tirgu. Pašlaik Kindle un iBook formāti ir piesaistīti viena ražotāja ierīcēm, bet tādi kā Adobe DRM ir lasāmi uz .. +/- visām pārējām ražotajām ierīcēm (kur ir n-tie varianti, no kuriem izvēlēties). Rezumējot, negribētos, lai šī igauņu vai topošā latviešu platforma ieciklētos uz vienu formātu (un kā jau teicu - tās formātu atšķirības un patērētāja čakarēšana ir stulba pašā pamatā, taču no ražotāja viedokļa skatoties ir zelta bedre - šādi ierobežojumi un subsidētās Kindles pēc tam atgriež naudu ar uzviju (ja nav runas par Austrumeiropu, hihi))

(Es skatījos uz uzziņas un mācību literatūru)
dusk From: [info]dusk Date: 3. Decembris 2011 - 19:38 (Ieraksts)
Nu ja ņem mazo pasaules tirgu un vēl kaut kādas konkrētu personu. Man piemēram pilnīgi vienalga kādos formātos viņas izplata. Čakarē jau masu. Austrumeiropa. Tu zināji, ka daudzām elektroniski izplatāmām platformām [spēlēm, piemēram] Krievija ir top3 tirgus pēc ienākumiem.
Iboook nav e-grāmata. maksimums viņā var padarboties ar interaktīvām grāmatām. Lasīšanai tekstu tā galīgi garām.

Mācību literatūru Lv tirgū vispār būtu jābūt pa velti elektroniskā formātā. sākot ar matemātikas grāmatu beidzot ar Zaļām zemēm, Lāčplēšiem un Zvejnieka dēliem. Nav nekāda pamatojuma kāpēc tā lai nebūtu. Tāpēc atbalstu ar visām brutālu pirātismu!
11 pirms manis vai mani tas interesē
Info
User: [info]darbs
Name: Meklē darbu?
Kalendārs
Back Maijs 2022
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Šeit
Meklē un piedāvā darbu