vegijs (bē) - Humoss [entries|archive|friends|userinfo]
vegijs (bē)

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Humoss [Jun. 14th, 2010|12:36 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

bez_olam

[hessin]
linkpost comment

Comments:
From:[info]hessin
Date:June 14th, 2010 - 11:33 pm
(Link)
tahini sen senos laikos pirku mc^2, bij 5 lati par mazu pudelīti.

bet, redz, es nezinu, kas ir normālas cenas, tāpēc jautāju. Neko dižu jau laikam nevar gribēt, jo izejvielas neaug latvijā (lai gan tie zirņi/pupiņas/vai vnk pākšaugs paciešot salnas, bet mazāk ražo) + pieprasījums tādam produktam mazs.

Bet tie turku zirņi arī paši par sevi garšīgi, tāpēc nav jābrīnās, ka saliekot kopā ar citām garšīgām lietām sanāk ultra-garšīgi.
[User Picture]
From:[info]piile
Date:June 15th, 2010 - 06:10 pm
(Link)
jā, hanumanā arī kaut kādi 4ls ar kapeikām par mazu cibiņu (~200ml?), bet, no otras puses, tas nemaz tik ātri netiek izlietots. ja man būtu spēcīgāks kombains, varētu mājās pati gatavot, jo tur tiešam nekas nav - sezāmsēklas & eļļa. bet es iesaku pašai gatavot humusu - lētāk, garšīgāk, kā arī laiku nemaz tas tik daudz neaizņem [mērcēšana/vārīšana prasa lielāko daļu, bet tas nav "aktīvs" no gatavotāja puses :)], turklāt var sataisīt milzu porciju & priecīgs ēst ar ko vien tik ienāk prātā. :)
From:[info]hessin
Date:June 16th, 2010 - 06:39 pm
(Link)
hm.. nezinu par sava kombaiņa spējām, bet es pamēģināšu vispirms sēklas samalt vecajās kafijas dzirnaviņās un pēc tam ar eļļu iemiksēt kombainī.
T.i., pierunāji - taisīšu pati humusu, jo nekas sarežģīts jau nav.

Atceros, ka vienā Dienas rakstā lasīju par tā gatavošanas procesu, un atmiņā palicis, ka tas ir sarežģīts un piņķerīgs process. Bet tagad pārlasīju, un izrādās, ka sarežģītais ir zirņu mērcēšana veselu nedēļu (??) + tur ir pierakstīts, ka un kā humosu gatavot mājās, ko atmiņa neatcerējās :D

(http://www.diena.lv/lat/politics/sestdiena/latviesu-pieradinasana)

ā, un kas man nepatīk tajā hum-hum -- tas uz iekšu vērstais dibens - tilpums izskatās daudz lielāks, nekā ir patiesībā, un tad man liekas, ka es esmu apmānīta.
[User Picture]
From:[info]piile
Date:June 17th, 2010 - 12:00 pm
(Link)
padod ziņu kā sanāk ar tahini, tad zināšu vai ir vērts tomēr meklēt kafijas dzirnaviņas! klau, par to nedēļas ilgo mērcēšanu gan nezinu, vai tik tev nesāks rūgt tie zirņi. :/ proti, tā arī dara tīšuprāt, lai gatavotu visādas interesantas lietas (http://hubpages.com/hub/CashewCheese), bet humosam tas nešķiet piemērots!
From:[info]hessin
Date:June 17th, 2010 - 05:36 pm
(Link)
ok, padošu kaut kad pēc svētkiem.
From:[info]hessin
Date:July 2nd, 2010 - 09:59 pm
(Link)
tā, mēģināju 2 reizes.
It kā pēc konsistences sanāca, tomēr nav īstās ar ko salīdzināt.
Ar kafijas dzirnaviņām ir ļoti vienkārši - samalu līdz samaltais pats sāka ķept kopā,
pieliku klāt eļļu, un ar rokām samaisīju.

Pirmajā variantā vēl grauzdēju, bet tur es laikam pārgrauzdēju par daudz - bija vēl zeltaini brūnas, bet garša bija pēc deguma. + izmantoju maisīšanai parasto blenderi, kas ir diezgan bezjēdzīgi, jo samaisīt var ar rokām.

Iesaku pamēģināt. manuprāt, kafijas dzirnaviņas un blenderis ir tie rīki, bez kuriem nevar iztikt. (kaf. dzirn. - smalcināt kanēļa standziņas, indijas, ciedru riekstu mērcēm, linsēklas)

2 lietas, kurās es nofeiloju, un būs jāmēģina vēlreiz :
man liekas, ka manējās sezama sēkliņas nostāvējušās jau vairākus mēnešus un vairs nav derīgas, būs jānopērk jaunas, jo šīm, kad veselas it kā nekas, bet samaltas liekas 'rancid'.
un pielēju extra virgin olīveļļu - totāli nepareizi.
[User Picture]
From:[info]piile
Date:July 3rd, 2010 - 09:17 am
(Link)
o! tad es meklēju dzirnaviņas. :)
re: rancidity, jā, tā arī mūsmājās bija, kamēr atkodām "vainīgo" vairāku ēdienu ne gluži perfektā garšā. & grauzdējot iesaku uz ļoti lēnas uguns & ar plānu (teflona vai tml.) pannu, ik pa laikam noņemot nost no uguns, jo ar karstumu vien no pannas pietiek, & tas ir acumirklis starp tieši laikā & sadegušajām sēkliņām...
malacis! :)