Neprātīgā saprāta balss -
Septembris 21., 2021
11:29
[User Picture]

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Sievas skola ir slavena. Viena no labākajām mūzikas vidusskolām Latvijā. Teju visi krutākie šodienas mūziķi ir šīs skolas absolventi. Arī vecāki tā domā, tāpēc sūta tur savus bērnus. Bet tam ir vairākas blaknes. To sieva šogad izjūt smagāk kā citus gadus un jau septembra vidū jūtas pārstrādājusies. Daudzi jau mājās pasludināti par brīnumbērniem, ģeniāliem mūziķiem un turpina tā uzvesties arī skolā. Uzskata, ka ir tik ģeniāli, ka vispārizglītojošajos priekšmetos var gulēt vai vispār tos neapmeklēt. Neklausa nevienu skolotāju, kas mēģina ko aizrādīt mazajam ģēnijam. Jau 5. klasē draud skolotājam ar tiesu darbiem utt.

Vēl arī viens otrs skolnieks ar reālu diagnozi, kas kādreiz būtu mācījies speciālajā skolā, bet tagad ir vienā klasē ar pārējiem. Ir taču iekļaujoša izglītība un mūzika ir vienīgais, kas viņu saista šajā dzīvē. Tomēr, klases darbu tas pamatīgi dezorganizē un bieži pat traucē.

Tags:

(5Iespļāva | Iespļauj dvēselē)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:21. Septembris 2021 - 12:33
(Link)
Agrāk šo attieksmi kultivēja ne tikai bērnu vecāki, bet visvairāk tieši mūzikas skolotāji. Tā bija normāla prakse ieplānot eksāmenus, koncertus un mēģinājumus laikā, kad paredzētas vispārizglītojošās stundas. Savukārt Latvijas slavenākais pianists vispār tajā korpusā parādījās tikai semestra beigās pēc liecības (ok, pārspīlēju nedaudz, bet tikai nedaudz).
From:[info]windrider
Date:21. Septembris 2021 - 12:40
(Link)
Mūzikas ''korpuss'' un vispārizglītojošie skolotāji joprojām viens ar otru cīnās un bieži uzvar mūziķi, jo vecāki ir viņu pusē. Līdz ar to, viens otrs slavens mūziķis ir knapi vilkts cauri pamatskolai, mīļā miera labad saliekot viņam četriniekus un ieskaitīts, kur nepieciešams.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:21. Septembris 2021 - 12:41
(Link)
Nu ja, tātad nekas nav mainījies kopš 90.tajiem.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:26. Septembris 2021 - 11:07
(Link)
Man domāt, ka tas ir ļoti atkarīgs no pašas skolas vadības. Es, par provi, piestrādāju mūzikas skolā (par vietu reitingā nezinu) - vismaz pamatskolā tīņi ir lieliski. Par kārtu labāk mācās, nekā "tautas" skolās. Man šķiet tāpēc, ka pieraduši pārvarēt negribu, līdz nemaņai dragājot gammas, līdz ar to sagatavoties vēsturei vai matemātikai šiem ir špicka.
From:[info]windrider
Date:27. Septembris 2021 - 08:46
(Link)
Tas ir tad, ja vispār uzskata par vajadzīgu apmeklēt stundu. :)
Powered by Sviesta Ciba