- 2008.02.14, 11:20
- Prieks lasīt, cik skarbi teic RPK (līdz)īpašnieks Ivars Strautiņš:
"Tagad mēs vairs nevaram atļauties zemniekiem maksāt vairāk par pienu, nekā maksā zemniekam, piemēram, Vācijā. Jo produkts ir jāpārdod ne tikai iekšējā tirgū, bet arī jāeksportē."
Labi gan, ka mēs (pircēji) var atļauties maksāt par pienu vairāk, nekā maksā patērētāji, piemēram, Vācijā. Apraujas tikai kad mēģina kautko eksportēt: tur uzlikto cenu neņem pretī.
Un stāsti ko gribi, RPK "produkti" arī nav īsti kvalitatīvi. Bet galvenā jau ir nianse, par to ka iepirkuma cena ir pienam ar tauku saturu 5-6%. Veikalā pārdod a) atšķaidītu pienu (2% tauku saturs, u.c.) b) ar nokrejoto ražo krējumu, sieru, sviestu (vai piena+tauku masu) un biezpienu un sieriņus. - 11 rakstair doma
- 14.2.08 11:45 #
-
tas jau uz taloniem velk, Godmanim īsti tuva tēma (kā jau atzīmēts). bet īstenībā pārtikas taloni maznodrošinātajiem ir dzīves realitāte kapitālismā.
- Atbildēt
- 14.2.08 11:43 #
-
Jā, kā tad: visus ienākumus brālīgi sadala uz trīs daļām: ražotājam, pārstrādātājam da tirgotājam. Nez kāpēc es vislabprātāk dzertu tīru, pasterizētu govs pienu no burkas/buteles, ne to pussintētisko huiņu, ko man grib iesmērēt leišu bodītē. Tātad, kurš posms šajā ķēdītē ir lieks? Bez tam, es vēl dzīvē neesmu sastapis goslopu, kurš dotu pienu ar tikai 2% tauku satura... :PPP
- Atbildēt
- 14.2.08 11:45 #
-
baidos sameloties, taču ja pareizi atceros pienam vispirms izvāc visus taukus un pēctam pievieno pēc vajadzības.
- Atbildēt
- 14.2.08 12:00 #
-
aa nu varbut ta vispar aiztaisam robežas , un tad visi bus spiesti pirkt tikai latvijaa razjotu produkciju
- Atbildēt
- 14.2.08 12:41 #
-
bāc, kā es šito par tauku saturu nebiju iedomājies? tad jau tie salīdzinājumi - ka šitik par litru samaksā zemniekam un šitik maksā litrs veikalā - nav pareizi... jo litri ir dažādi!
- Atbildēt
- 14.2.08 13:06 #
-
Kā tad, veikala pienam vēl litruha krāna ūdeņa nāk klāt, tas tad arī ahūni sadārdzina pašizmaksu, jo tek pa zelta trubām! :DDD
- Atbildēt