- 2008.02.14, 11:20
- Prieks lasīt, cik skarbi teic RPK (līdz)īpašnieks Ivars Strautiņš:
"Tagad mēs vairs nevaram atļauties zemniekiem maksāt vairāk par pienu, nekā maksā zemniekam, piemēram, Vācijā. Jo produkts ir jāpārdod ne tikai iekšējā tirgū, bet arī jāeksportē."
Labi gan, ka mēs (pircēji) var atļauties maksāt par pienu vairāk, nekā maksā patērētāji, piemēram, Vācijā. Apraujas tikai kad mēģina kautko eksportēt: tur uzlikto cenu neņem pretī.
Un stāsti ko gribi, RPK "produkti" arī nav īsti kvalitatīvi. Bet galvenā jau ir nianse, par to ka iepirkuma cena ir pienam ar tauku saturu 5-6%. Veikalā pārdod a) atšķaidītu pienu (2% tauku saturs, u.c.) b) ar nokrejoto ražo krējumu, sieru, sviestu (vai piena+tauku masu) un biezpienu un sieriņus. - 11 rakstair doma
- 14.2.08 11:43 #
-
Jā, kā tad: visus ienākumus brālīgi sadala uz trīs daļām: ražotājam, pārstrādātājam da tirgotājam. Nez kāpēc es vislabprātāk dzertu tīru, pasterizētu govs pienu no burkas/buteles, ne to pussintētisko huiņu, ko man grib iesmērēt leišu bodītē. Tātad, kurš posms šajā ķēdītē ir lieks? Bez tam, es vēl dzīvē neesmu sastapis goslopu, kurš dotu pienu ar tikai 2% tauku satura... :PPP
- Atbildēt