13. Jan 2012 15:48 Kastaņu milti
/ Rudrā ir pa 4.10ls/kg
No samaltu kastaņu miltiem cep maizi, tikai jārēķinās, ka kastaņi nesatur lipekli, tāpēc vēlams pievienot kviešu miltus vai arī samierināties ar irdenu plāceņveida izstrādājumu.
No kaltētiem augļiem pagatavo miltus, kas pēc kaloriju daudzuma neatpaliek no kviešu miltiem. Maizes cepšanai kastaņa miltus izmanto kopā ar kviešu vai rudzu miltiem, pievienojot nedaudz sāli saldenas piegaršas novēršanai. No kastaņu miltiem cep plāceņus un vāra šķidru putru.
Kastaņu kūka
Nepieciešams: 400 g ēdamo kastaņu, 100 g sviesta, 100 g cukura, 1 ola, 1 ēd.k. miltu, 1 ēd. k. cepamā pulvera, ogu vai augļu ievārījums vai želeja. Kaltētus kastaņus (bez mizas) samaļ miltos, pievieno sviestu, cukuru, olu, miltus un cepamo pulveri. Viss ļoti kārtīgi jāmaisa vismaz 30 minūtes. Masu pārdala uz pusēm, liek kūku veidnē un cep cepeškrāsnī. Kad kūka gatava, starp abām pusēm ziež ievārījumu vai želeju. Izdekorē vai vienkārši pārkaisa ar pūdercukuru. 3 raksta - ir doma |