Sat, Dec. 14th, 2013, 10:02 pm

Kļūdas labojums.

Kaut kad pavisam nesen nodēvēju Lauder's par skoč viskeju. Daudzkārt atvainojos. Tas ir skoč viskijs, mhm. Whisky.

Raugi, pirms daudz daudz gadiem (gadsimts astoņpadsmitais vai deviņpadsmitais, kas viņus atšķir) skotu kandža viskijs bija, atklāti runājot, nācijas apkaunojums. Īru un amerikāņu brūveri, lai viņu ražojums nesaistītos ar tām skotu briesmām un izklausītos smalkāks, nosauca to par whiskey, jeb viskeju.

Tā nu ir iegājies, ka mūsu laikmetā īri un amerikāņi tecina viskeju, bet skoti, kanādieši un, mja, japāņi - viskiju.

Ar to mūsu pasaka ir galā. Čuči, mazais.

Sat, Dec. 14th, 2013, 10:11 pm
[info]ezss

Lasītāji jautā: vai nākotnē tiks publicēti arī citu tautu kandžu apskati?

Sat, Dec. 14th, 2013, 10:14 pm
[info]sirdna

Nu, kad pievinnēsim šito pudelīti, noteikti paņemsim nākamo!

Sat, Dec. 14th, 2013, 10:18 pm
[info]wowow

Amerikāņi tecina burbonu.

Sat, Dec. 14th, 2013, 10:24 pm
[info]sirdna

burbons ir viskejs ar kukurūzas piešprici. Tas ir vismaz 51% kukurūzas tai pļurā, kuru saraudzē, destilē, patur mucā un dabon viskeju.

Amerikāņi štancē visādus viskejus - kukurūzas, rudzu, kviešu, gan jau arī, ka taburešu, lavandas un ehinopša, lai kas viņš arī nebūtu.

Sat, Dec. 14th, 2013, 11:23 pm
[info]puce

Es skatos, ka atvaļinājumu no sievas tu izmanto lietderīgi :p))