Sun, Jun. 9th, 2013, 09:08 pm

Ceļojums pa Igauniju laimīgi noslēdzies. 1582 kilometri Ekskursijas ar vienu kārtīgu Ekspotīciju beigās.

Sun, Jun. 9th, 2013, 09:29 pm
[info]unpy

Kur bijāt?

Sun, Jun. 9th, 2013, 09:30 pm
[info]unpy

Proti, jautāju ne tikai plikas un neauglīgas ziņkāres dēļ, bet ir doma šovasar kādu nedēļu padzīvoties vai nu Kuršu kāpā, vai nu kaut kur eesti galā.

Sun, Jun. 9th, 2013, 09:52 pm
[info]sirdna

Uf. Tagad notiek aklimatizēšanās (tobiš, viskija ar kolu sūknēšana) un ateja no lūgsnām, ka dzīvi galā nonākam. Rīt saņemšu spēkus un sarakstīšu lietas jo smalki.

Var iedvesmoties no pirmās daļas (http://klab.lv/users/sirdna/25736.html#cutid1) pirms 9 gadiem. Tagad cenas ir drusku savādākas, nu un maršruts šoreiz bija drusku cits, tas nu tā.

Jautājums, kas liekas vilinošāk. Man estos patīk visādas pilis un pilsdrupas, ko šie labprāt ekspluatē, un arī pati valsts parocīgāka ceļošanai, kompaktāka tāda.

Sun, Jun. 9th, 2013, 10:01 pm
[info]unpy

Ahā, labāk pagaidīšu apdeitus, proti, rītdienu vai kad nu būs lielatskaite:))

Nu, man vairāk patīk daba, bet arī drupām nav ne vainas, i9r jauki pie visa veida drupām apzināties, ka viss ir tikai mirklis, kas paies:))

Sun, Jun. 9th, 2013, 10:04 pm
[info]sirdna

dabas cik nevajag. Ceļā mums uzbruka a)stirna, b)alnis un c)zaķis.

Sun, Jun. 9th, 2013, 10:08 pm
[info]unpy

Nu, dēļ šitā jau nu gan man nav nekādas vajadzības tālāk par simts metriem no mājas aiziet. Kam drusku ekskluzīvākam gan. Piemēram, pirms pāris nedēļām kādus trīs kāemus no mājas izdevās rubeni ieraudzīt, kurš bija izdomājis nesteidzīgi pa lauku ceļu pastaigāties.

Vairāk interesē tie dīvainie igauņu biotopi kopumā.

Sun, Jun. 9th, 2013, 10:14 pm
[info]sirdna

Stāsta, ka Sõrve pussalā esot ornitoloģiska laime. Nu, un visādi kadiķu meži salā. Vai Muhu sala, kurā viss ir pusotru reizi sīkāks.

Sun, Jun. 9th, 2013, 10:22 pm
[info]puce

Ņemiet Peipusa pusi - Suitsi kalas (žāvētas zivis) biezā slānī un labs klimats/ Pa ceļam Tartu (jauka, klusa pilsētiņa) un citas piezera un piePeipusa apdzīvotas vietas. Un Munameģis (jupis viņu rāvis).

Sun, Jun. 9th, 2013, 10:31 pm
[info]unpy

Ahā. Aber kamdēļ Munameģi jupim jārauj?

Sun, Jun. 9th, 2013, 10:34 pm
[info]puce

Par to rīt Sirdna uzrakstīs - gan jau izteiksmīgāk un daiļāk nekā es jelkad spētu. :-////
Bt es jau pagājušajā Igaunijas apceļošanas reizē teicu un pie tā palieku - Munameģis ir latviešiem kulta vieta filmas dēļ, tās vietas realitāte ir nožēlojama, salīdzinot ar kultu, ko radījis "Limuzīns"

Sun, Jun. 9th, 2013, 10:46 pm
[info]unpy

Skaidrs, Munameģi var izlaist, ja nav visu šito ierīču, kas feisbūkos postē ziņu "esmu Munameģī" :))

Sun, Jun. 9th, 2013, 10:47 pm
[info]antuanete

Par igauņu biotopiem, kā zināms, man var paprasīt, man par dažiem pat ir Viedoklis :) Vispār jau tiešām Ziemeļigaunija un salas varētu būt interesantākās tamdēļ, ka tur ir tādi skati, kādu nav pie mums. Bet pati tur biju stipri sen; svaigā atmiņā un visiem iesaku Austrumigauniju: Ahjas upi ar smilšakmens atsegumiem, Viru pilsētiņu ar burvīgo pludmales promenādi un pāris jaukiem krogiem (ā, tas gan nav biotops :)) un Endlas purvus ar avotiem - purvi ir arī pie mums, bet tādus avotus gan nebija nācies redzēt. No tā visa Peipuss arī nav īpaši tālu, var pieķert klāt Obinitsas smilšu alas un tamlīdzīgus niekus.

Sun, Jun. 9th, 2013, 10:54 pm
[info]unpy

Jā, pareizi, ņemšu vērā, ka, ja lēmums nosvērsies par labu Eestijai, padoms jāprasa Tev:))