Tue, May. 15th, 2012, 09:19 am

Vot tā.

http://www.delfi.lv/news/national/riga/riga-izsikusas-partikas-pakas-trucigajiem.d?id=42356362

Vienam no brālīšiem (Rīgā gan tas nav) kaimiņos dzīvo daudzbērnu famīlija, kura saņem pārtikas pakas. Pakas satur visādas vērtības, piemēram, miežu putraimus. Kurus daudzbērnu ģimene laipni atdāvina brālītim, ibo daudzbērni miežu putraimu biezputru neēd un putraimi jāmet ārā.

Man, personīgi, garšo miežu putraimu biezputra. Un priecē, ka daudzbērni var atļauties sviest produktus laukā. Nez, ko Rīgas paku saņēmēji ar tām dara?

Tue, May. 15th, 2012, 10:05 am
[info]unpy

Sociālisma cienīga sadale, ārā taču, edz, nemet, atdāvina(nevis pārdod, piemēram) brālītim.

Tue, May. 15th, 2012, 10:16 am
[info]kautskis

Es par visām pārtikas pakām nezinu, bet ir vienas, kuŗas dala Sarkanajā krustā pie tirgus. Turpat tālāk tirgū ir ļaudis, kas viņas uzpērk, un vēl mazliet tālāk -- ļaudis, kas par tām kapeikām, ko izsniedz par pakām, tirgo apšaubāmas izcelsmes ļergu. Vari aiziet apskatīties tad, kad tur izsniedz pakas -- lietu dabiskā kārtība uzreiz ir acīmredzama.

Tue, May. 15th, 2012, 11:18 am
[info]biezpientaure

Laukos tas pats. Mamma reiz vienai famīlijai, kas parazitē uz pakām un pabalstiem, garāmejot izmeta ka cits zināms paku saņēmējs esot nācis pretī ar kasti, kurā rēgojusies šķīstošā kafija, kondensētais piens un amerikāņu armijas tušonka. Famīlijas tēvs esot aizskrējis celt traci, kāpēc dienu iepriekš ir apdalīts.

Un neviens viņiem pagastā nepasaka - beidziet pucēt gurķi, iekopiet mazdārziņu un vai vismaz nopērciet cāļus, ko uzbarot ar putraimiem. Tā viņi tur dzīvojas.

Tue, May. 15th, 2012, 12:25 pm
[info]toadbeauty

Jā, neviens pagastā nepasaka.
Un tā viņi nabadziņi visu mūžu nodzīvos, tā arī neuzzinājuši, ka ir tādi cāļi...
Oi, bēdīgi...

Tue, May. 15th, 2012, 02:02 pm
[info]biezpientaure

Nu, kāpēc neuzzinās.....cāļus grilētos viņi par pabalsta naudu pērk mahimā.