Milzs paldies visām padomdevējām http://klab.lv/users/shelly/990043.h
Iebildumi:
- pagaidām visai vāji saprotu, cik daudz pildījuma vajag cik daudz mīklai. Pagaidām vakariņās vīrs dabūs ēst sēņu mērci, jo man ir pāri palicis puse sagatavota pildījuma, un vēl 0,5 kg sēņu ledsskapī. Dabūšu cept pīrāgus arī radiniekiem.
- manējie pīrāgi nespīd, ar visu sakulto olu. :(
- Cilājot pīrāgus ar lāpstiņu, uzreiz acu priekšā nostājās nelaiķe vecmāmiņa, kas katros Ziemassvētkos bēdīgā, trīcošā balstiņā skaitīja "pīrāgam, nabagam abi gali nodeguši". Aizmugurē ceptie ir pabāli, kamēr priekšējiem stipri nodegušas apakšas - mums ir veca un patiesībā nekam nederīga cepeškrāsns, kas dažādos stūros deg ar dažādu intensitāti. Visspožāk tā deg kreisajā priekšējā stūrī, un pīrāgi par to bezkaislīgi ziņo. Bet ja vēl silto, trauslo un drūpošo izstrādājumu uzmanīgi satver pirkstos un ar nazi no apakšas pakasa, pīrādziņš top kā jauns, un pat nepateiksi, kam tas cauri gājis.
- Es nemāku taisīt klasiskās formas pīrādziņus - nu, tādus, kā visi pieklājīgi speķa un kāpostu, un kartupeļu pīrādziņi, tādus smukus pusmēnešus. Pagaidām sataisīju trīsstūrus a ļa buljona pīrāgi, "aploksnītes" un kaut ko līdzīgu rozītēm.
Nākošajiem droši vien pamēģināšu arī dzelteno Teslu. Un noteikti gribu uzcept tunča pīrāgus (mums ir pilns ledsskapis ar tunci!).