Sun, Sep. 20th, 2015, 12:25 pm

Vai jums ir kāda vienkārša, bet lieliska recepte pīlei? Ir palikušas daļas, ko nesavārījām zupā, kājas, šķiņķi, laikam arī viens spārns (viss tīstokļos saldētavā). Piedevās droši vien rīsu nūdeles.

Sun, Sep. 20th, 2015, 12:39 pm
[info]unpy

Jā, pīli ielikt pīlē(tajā, kas trauks) un sautēt, līdz izjūk, piedevās gan tad prasās kartupeļi(bet es jau čaangalis, man pie visa prasās kartupeļi).

Sun, Sep. 20th, 2015, 12:47 pm
[info]iive

Hm. Pīles pīlei nav, ir tikai kaut kāda kūkas forma, bet neesmu droša, vai tā labi noslēdzas (tāda ar opciju noņemt rāmi servēšanai).
Man arī kartupeļi ļoti garšo, bet manā rajonā pie labiem kartupeļiem var tikt tikai ceturtdienās un piektdienās, kad te sabrauc un no bagāžniekiem tirgo, visu pārējo laiku veikalos ir kaut kādi riebekļi. Attiecīgi man tagad ir palikuši kādi 5 gab., varbūt vienīgi kombinējot ar kabaci kas sanāktu.

Sun, Sep. 20th, 2015, 12:56 pm
[info]unpy

Nudien neesmu nekāds kabaču fans, bet kabacis ar kartupeli sautējumā ļoti labi iet kopā. Par pīli, ja pīles nav, grūti pateikt, sīksts putns tomēr, zupa un riktīga sautēšana ir veidi, kas attaisa viņai ne tikai garšu, bet arī struktūru. Pūdēt laikam būs par ilgu :)) Mož var šo rūpīgi ietīt kaut kādā folijā(ieliekot kādā traukā arūdeni, protams) un tad iemest cepešniekā uz mazas uguns, bet daudzām stundām?

Sun, Sep. 20th, 2015, 01:08 pm
[info]iive

Nu jā, tas jau mani šajā zvērā satrauc, ka ir gan sasaldēts, gan sīksts pēc dabas, līdz ar to jau salīdzinoši drīz jāķeras klāt, lai būtu uz vakariņām. Tagad pārliku no saldētavas ledusskapī, lai lēnām atklimatizējas.
Gribētos jau sadalīt un pirms cepšanas drusku iemarinēt garšvielās vai plūmju ievārījumā, bet vai, tā sadalīšana... jau bija liela piepūle, lai pašu ķermeni sadalītu gabalos, noskatījāmies pavāra pamācības video, viņam tur viss šņikt šņakt, bet mums pusstunda aizgāja, lai atdalītu miesas no kauliem.

Sun, Sep. 20th, 2015, 01:13 pm
[info]unpy

Iemarinēt var mēģināt, jā, taču tur vajag kaut ko tik skābu, kas pīli reāli pārsteigs, plūmju ievārījums, ja vien tās nav aličas bez cukura, nez vai tiks galā ar šo sarežģīto uzdevumu, pats mēģinātu pusi uz pusi citronus ar sīpoliem, vai ko kreptīgāku.

Sun, Sep. 20th, 2015, 03:14 pm
[info]iive

Es laikam iešu vieglāko ceļu - sojas mērci.

Sun, Sep. 20th, 2015, 03:17 pm
[info]unpy

Pēc tam pastāsti, kā bija, man pašam arī tās retās reizes, kad sanāk sastapties ar pīli kulinārijā, nevis kādā no pilsētu kanāliem, ir diezgan ilgs pārdomu brīdis:))

Sun, Sep. 20th, 2015, 03:20 pm
[info]iive

Oki.

Tue, Sep. 22nd, 2015, 10:13 am
[info]iive

Beigās sacepām krāsnī, ar soju un garšvielām piedevās, bet laikam jau labāk būtu bijis izmantot kaut ko skābāku. Nebija slikti, bet nebija kulinārijas šedevrs.