reliģiskais moments - [entries|archive|friends|userinfo]
reliģiskais moments

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Aug. 25th, 2006|11:45 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
šobrīd man ir tā, ka ļoti vajadzīgs mentors.

jo ir kaut kādas lietas, kurām netieku pāri.
proti, draugi, jūs zināt, es esmu ass, bet tas ir aiz vēlmes pēc patiesīguma, un es, goda vārds, lasot Bībeli, nespēju atrast, ka tas būtu slikti. svētīgi ir tie sirdsšķīstie, jo tiem būs Dievu redzēt, es neesmu. kņaza Miškina stāvoklis man ir zudis uz mūžiem, bet es domāju, ka izejai ir jābūt.

sirdšķīstuma trūkums, iespējams, ir spēja to visu sajust. ja sajust nozīmē atpazīt pēc sevis. pieglaimība, virspusējs pozitīvisms, godīguma trūkums, moralizēšana un manipulēšana, blefošana.

ir sagadījies tā, ka baznīcas un draudzes ir šīs infekcijas perēkļi. nekur tas viss nav sastopams tādos apmēros kā baznīcās. turkāt vēl trakāk - viss tas vīriešu trūkums, kā rezultātā meitenes kļūst vēl viltīgākas kā ārpusē. es jums varētu pastāstīt ar kā brāļu mīlestība tiek izmantota koļīšanai, un kā "es lūgšu par tevi" nozīmē "tagad tu cerams sapratīsi cik laba sieva es tev varētu būt".

ne jau tā, ka uzreiz - ienīst, bet fizioloģisks riebums. es varu iemācīties to neievērot, bet nevaru iemācīties to mīlēt. varētu pat teikt, ka atrašanās baznīcā man nereti izraisa naida un agresijas lēkmi. savukārt vienam pašam, man, protams, pietrūkst disciplīnas lūgšanām, lasīšanai, un sakramenti, es ticu, arī ir svarīga lieta.
tagad ir modē skriet uz pareizticīgajiem, kur viss notiek diezgan dabiski, kur nav augstā vērtē apkampšanās un pielīšana, kur skarbums tiek uzskatīts par raksturu, nevis sātanu. bet pirmsreformācijas konfesijas es nespēju saprast, nu piedodiet, nespēju. varbūt spētu, ja man būtu, nu, tas pats. tas mentors.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]murks
Date:August 25th, 2006 - 12:12 pm
(Link)
Mentors iekshinjà jàmeklè.
[User Picture]
From:[info]de_profundis
Date:August 25th, 2006 - 12:25 pm
(Link)
es neesmu no tiem, kas atbalsta moderno individuālistisko dzīves skatījumu "no Gods no masters". brīvam un veselam cilvēkam Dievs un autoritātes nevis rada verdzību, bet paplašina robežas.
[User Picture]
From:[info]de_profundis
Date:August 25th, 2006 - 12:27 pm
(Link)
un es taču jau ziņoju, ka esmu nonācis strupceļā, no kura bez papildu informācijas nespēju izkļūt.
[User Picture]
From:[info]zigrida
Date:August 25th, 2006 - 12:24 pm
(Link)
es ar tieši vakar padomāju, ka viena nespēju saņemties, lai lūgtu, lasītu Bībeli. vispār vakar padomāju, ka mana ticība ir ļoti maza un vāja...
Uz baznīcu vispār nespēju aiziet, jo kaut kādā ziņā kaunos Dieva priekšā, ka eju tikai aiziešanas pēc. Bet Dievs darbojas arī bez tā visa. tas ir līdzīgi kā ar cilvekiem, tiklīdz attiecības palaid paļāvības rāmajā plūdumā, atklājas skaistais, ko sažmiegtajā aci pret aci atvērtajā dvēseļu stāvoklī nekad nepamanīsi.
[User Picture]
From:[info]punktinja
Date:August 25th, 2006 - 12:46 pm
(Link)
ja Dieva preikšā nav kauns, tad uz baznīcu vispār nav vērts iet
[User Picture]
From:[info]zigrida
Date:August 25th, 2006 - 02:31 pm
(Link)
nu, nu :) tas varbūt katoļiem normāli staigā visu laiku nodurtām acīm un kaunēties. dzīve jau nav tikai kauns ;), nu, vismaz ne manējā
[User Picture]
From:[info]daina
Date:August 25th, 2006 - 04:38 pm
(Link)
bīsties Dieva!
[User Picture]
From:[info]cuc
Date:August 25th, 2006 - 10:47 pm
(Link)
ljoti interesanti.
pasaulee nav tik skaidru priekshrakstu par to, kaa ir pareizi, taapeec ir krietni daudzveidiigaak.

bazniicaa ir gruuti izshkjirt starp to, kas ir patiess, to, kam jaakljuust patiesam un to, kas ir izlikshanaas. viena buutiska atshkjiriiba starp kristieshiem un pasauliigajiem ir tas, ka kristieshi visu laiku atrodas sevis pilnveidoshanas stadijaa. pasauliigajiem uz to ir atbilde "es esmu taads un ne savaadaaks" un biezhi ir gruuti pieraadiit, ka ir iespeejams mainiities un tas ir vajadziigs.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:August 26th, 2006 - 01:17 am
(Link)
arī Bībelē, lai cik interesanti tas nebūtu, šādu priekšrakstu nav.

protams, ja kāds tieši to meklē, ja kādam to vajag, lai saturētu sevi kopā, rāmjos, vai atrastu iemeslu nosodīt pasauli "tur ārā", protams, ka var atrast.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:August 26th, 2006 - 01:18 am
(Link)
tas nenozīmē, ka esmu t.s. liberālo kristiešu vai visādu ariāņu piekritēja, nekādā ziņā ne.
[User Picture]
From:[info]cuc
Date:August 28th, 2006 - 07:35 am
(Link)
nu ja, bet savi stereotipi valda katraa draudzee un tiem nepakljauties nav nemaz tik vienkaarshi...
[User Picture]
From:[info]daina
Date:August 27th, 2006 - 01:04 pm
(Link)
vispasaulīgākā ir dažu kristiešu attieksme pret gejiem. tu domā tie kultūras kodi ir pasaulīgais, no kā kristiešiem jāatsakās? no tiem sūdu maisiņiem ir jātsakās:) nekristieši taču arī mainās. ja mainīšanos pieņem par pamatargumentu, tad tas izšķīst. un pasaulīgais vispār ir nenošķirams. hinduistu tu taču nesauksi par pasaulīgu:)
[User Picture]
From:[info]cuc
Date:August 28th, 2006 - 12:32 am
(Link)
jaa, ar terminologjiju ir gruuti - sen neesmu formuleejusi savas domas shajaa jomaa, taapeec taa visai jokaini sanaak... :)

bet ar pasauliigaa noshkjirshanu ir sarezhgjiiti - dziivojiet pasaulee, bet ne taa kaa pasaule. teiksim, ir lietas, kas nekristieshu sabiedriibaa vienkaarshi neies cauri, jo tiks izsmietas. kristieshu sabiedriibaa izsmiet nav pienjemts un 'banaalas' lietas ir norma. pie tam tas ir ok, ja tas naak no sirds, bet var jau arii nenaakt... un zinaamaas situaacijaas tas var krietni pieriebties.
nu kaut vai piemeeram - vai man driikst nepatikt indrishonoks? laikam jau tikai tad, ja man ir pamats domaat, ka vinjsh nav patiess savaa darbaa. citaadi - tikai ljoti neitraali. vai ir arii citi varianti?