Pilnmēness nogurdinātie - Stardust

About Stardust

Previous Entry Stardust19. Okt 2007 @ 19:28 Next Entry
Es tikai gribēju pateikt, ka, ja filma nav galīgi izcūkojusi grāmatu, tad "Zvaigžņu putekļi", ko sāk rādīt šodien Forum Cinemas, ir visas iespējas būt par lieliskāko gada filmu. Vismaz priekš manis. Tiem, kam tas ko izsaka, grāmatas autors: Neil Gaiman. No otras puses, šo grāmatu varētu būt tiešām grūti pārveidot par filmu.
(ir doma)
From:[info]iza
Date: 22. Oktobris 2007 - 14:41
(Link)
Skatoties tikai filmu bez priekšzināšanām, tāda pasaka nedaudz virs vidējā aritmētiskā un nedaudz virs Nārnijas.
Vienīgā sevišķi pievilcīgā lietiņa ir Zvaigzne un spīdēšana, tā mīļi.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 23. Oktobris 2007 - 15:39
(Link)
Nu gan grāmata, gan filma ir tieši tā arī veidotas pasakas žanrā, protams. Fairy-tale, to be more precise.

Jāsaka, noskatījos un biju visumā apmierināts - lai arī salīdzinājumā ar grāmatu ir nobīdes dažkārt pat visai būtiskas, tas laikam filmās ir neizbēgami. Un šoreiz pat zināmā mērā interesanti.

No tīri pētnieciskā aspekta, interesanti, kā Gaimans ir filmā ieproducējis de Niro (Cpt.Shakespear) -- iespējams, lai visi saprastu, ka pasaka ir vairāk takā pieaugušajiem. Nedomāju, ka tas bija politkorektuma dēļ (grāmatā par seksuālajām orientācijām nav nekā).
[User Picture Icon]
From:[info]jim
Date: 19. Novembris 2007 - 12:15
(Link)
Diez kas nebija. "Stardust" gan lasījusi neesmu, taču dziļi liecu galvu fantasy žanra priekšā, tādēļ nepiedodami vieglprātīgā filmas veidotāju pieeja šim stāstam (tipa, nav ko iespringt uz pārlieku filozofisku stāsta traktējumu vai klišeju skaita samazinājumu, vai kaut vai nopietnu aktierdarbu, ne kolektīvu ķēmošanos ar maksimāli debilizētu kapteiņa Šekspīra tēlu kā visa kulmināciju, kā arī skaistās meitenes Klēras Deinsas padarīšanu par izcili neglītu pakaramo sudraba lupatā un pārbalinātu parodiju par matiem) lika diezgan vilties. Ja šis žanrs tomēr kaut ko nozīmē, tad ir sāpīgi skatīties, kā veidotāji to uzskata par mazliet advancētu pasaķeli bērniem, kas nav jāņem nopietni.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 20. Novembris 2007 - 09:50
(Link)

Te man liekas varētu būt runa par ekspektācijām - ko nu kurš sagaida, ejot uz filmu.

Grāmata ir tieši pieaugušo(?) pasakas (nevis fantasy) žanrā veidota. Filma cenšas atbilst.

Tev par interesi varu varbūt vienīgi piebilst, ka grāmatā tāda kapteiņa Šekspīra tēla nemaz nebija un gaisa kuģis bija tikai epizode.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba