Pilnmēness nogurdinātie - Idée fiksā

About Idée fiksā

Previous Entry Idée fiksā5. Sep 2013 @ 09:02 Next Entry
Šorīt pa ceļam ienāca prātā ideja par vienreizējās lietošanas printeri.

Ikdienā mums kā privātpersonām pašu vajadzībām principā jādrukā reti — tik vien, ja profesija kaut kā prasa vai ir kādi specifiski apstākļi.

Līdz ar to arī no tiem, kam mājās dators, tikai daļai ir arī printeris, kurš pārsvarā sēž putekļains un neizmantots. Tipiski tas ir tintenieks, kuram sprauslas vai kārtridžs jau aizsērējuši/izžuvuši uz brīdi, kad beidzot kaut ko savajagās.

Bet paretam kaut kas tomēr jāizdrukā — vai kāds līgums vai sūdzība, vai varbūt uzsaukums mājas kaimiņiem. Un tad parasti vai nu izdrukā darbā vai nes uz kādu kopētavu/draugiem, vai arī elsdami nopērk kārtējo jauno tintes kārtridžu par nesamērīgām naudām, kurš visticamākais līdz nākošajai reizei atkal jau būs nelietojams.

Manuprāt, ir nobriedusi niša vienreizējām drukas ierīcēm, kas pretstatā esošajiem veikalos nopērkamajiem modeļiem būtu stipri lētākas, aizņemtu mazāk vietas un kuras tā arī būtu orientētas uz noteiktu lappušu skaita apdruku, pēc kuras tās būtu izmetamas.

Būtiskākie kritēriji šeit būtu izmēri un cena, ideālā gadījumā mēs raugāmies uz kaut ko līdzīgu rokas skaneriem, tikai drukāšanas virzienā:



Svarīgākie mehānismi, kas būtu šāda aparāta sastāvā, būtu traction mechanism lapas vinmērīgai padevei cauri iekārtai un pats drukāšanas veids, kas visticamākais ierobežotu izmēru samazinājumu. Esošie lāzera un tintes galvu mehānismi varētu prasīt pārāk lielas izmaksas un būt pārāk lieli, iespējams, varētu atgrieties pie rakstāmmašīnu galvām, ja to darbināšanai pietiktu ar power-over-usb. Tās gan būtiski ierobežo izdrukājamo ar pliku tekstu, taču mēs arī runājam par specifisku produktu.

Ideālā gadījumā tāda iekārta būtu ne lielāka par rokas skaneri, savienotos ar datoru un barotos pa USB un par cenu ap Ls1,50 varētu nodrukāt, teiksim, 1000 lappuses teksta (kas jau būtu desmitā daļa santīma par lapu — tātad būtiski lētāk nekā patlaban maksā izdrukas kopētavās).

Lai arī šis produkts nebūtu īpaši nepieciešams, jo, kā jau redzam, ir daudz alternatīvu, tas, manuprāt, sniegtu pietiekamu papildus komfortu, lai to labprāt pirktu, jo, kā ir pierādījies vēl un vēlreiz — ja cilvēki ir par ko gatavi maksāt, tas ir par ērtībām.
(ir doma)
From:[info]divi_g
Date: 5. Septembris 2013 - 09:34
(Link)
Varētu arī ASCII-ārtu drukāt ;)
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 5. Septembris 2013 - 09:36
(Link)
arī, jā. :) ir taču ASCIIfyeri webā, kas pārvērša attēlu ASCII simbolos :)
From:[info]kkkungs
Date: 5. Septembris 2013 - 11:31
(Link)
Tas nostrādātu tikai tad, ja kāds būtu gana apzinīgs, lai aizdomātos - vot, ka nu reiz man savajadzēsies printēt, kaut arī tagad nevajag, nopirkšu ka vienreizējās lietošanas printeri, lai ir.

Ja tas nav izdarīts, tad vairs nav īpašas starpības - tu brauc līdz veikalam pēc šitā devaisa vai līdz drukātavai.

A tie, kuri varētu būt gana apzinīgi, katru dienu atrodas blakus tik daudziem printeriem, lai par to nebūtu jāsatraucas ( jo tas gan regulāri gadās, ka 2 naktī vajadzēs kaut ko drukāt, kas nevar pagaidīt līdz 9 rītā ).
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 5. Septembris 2013 - 11:43
(Link)
Manuprāt, pie tādas cenas varētu pārdot jau vairāk nevis kā Iekārtu, Ko Varbūt Ievajadzēsies, bet kā tualetes papīru -- parasti cenšās, lai mājas ir vairāk par Pēdējo Rulli.

Kopētavas paredz noteiktu darba stilu, šim daiktam būtu jābūt gana mazam, lai to varētu ērti nopirkt kādā blakusesošajā RIMI; iebāzt blakus laptopam, dodoties ceļojumā, un tamlīdzīgi.
[User Picture Icon]
From:[info]dominika
Date: 5. Septembris 2013 - 13:19
(Link)
kolosāla ideja!
[User Picture Icon]
From:[info]labils
Date: 5. Septembris 2013 - 19:30
(Link)
doma nav slikta. jānomedī kāds no RTU, lai činī augšā prototipu.
reku variants drukas galvai. mūsdienu iespējas, laikam ļautu, uztaisīt pavisam mazu..
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 5. Septembris 2013 - 20:30
(Link)
Jā, adatu printeris arī variants. Man bija doma par bumbveida rakstāmmašīnas galvu (a la http://en.wikipedia.org/wiki/File:IBM_Selectric_Globe_Wiki.jpg ), galvenokārt tāpēc, ka adatu printeriem bija tipiski ļoti slikta kvalitāte salīdzinoši.
[User Picture Icon]
From:[info]labils
Date: 5. Septembris 2013 - 20:46
(Link)
nu kopš adatu printeru laikiem daudz ūdeņi aiztecējuši un pāris revolūcijas materiālu tehnoloģijās pārdzīvotas. domāju ka var atrast kaut ko, kas uzlabo kvalitāti. + lai arī tā lode ir iespaidīga, nu mani uzrunā tas risinājums, ir pamatīgs trūkums - ierobežots fontu daudzums, lielums un rastra bilžu drukāšana vispār atkrīt..
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 5. Septembris 2013 - 21:02
(Link)
nu, jā, protams. tas galvkt ir jautājums arī par to, kam pietiek ar usb jaudas strāvu, lai nav vajadzīgs eksternāls poweradapteris.
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba