Pilnmēness nogurdinātie - 5. Septembris 2013

About 5. Septembris 2013

Idée fiksā09:02
Šorīt pa ceļam ienāca prātā ideja par vienreizējās lietošanas printeri.

Ikdienā mums kā privātpersonām pašu vajadzībām principā jādrukā reti — tik vien, ja profesija kaut kā prasa vai ir kādi specifiski apstākļi.

Līdz ar to arī no tiem, kam mājās dators, tikai daļai ir arī printeris, kurš pārsvarā sēž putekļains un neizmantots. Tipiski tas ir tintenieks, kuram sprauslas vai kārtridžs jau aizsērējuši/izžuvuši uz brīdi, kad beidzot kaut ko savajagās.

Bet paretam kaut kas tomēr jāizdrukā — vai kāds līgums vai sūdzība, vai varbūt uzsaukums mājas kaimiņiem. Un tad parasti vai nu izdrukā darbā vai nes uz kādu kopētavu/draugiem, vai arī elsdami nopērk kārtējo jauno tintes kārtridžu par nesamērīgām naudām, kurš visticamākais līdz nākošajai reizei atkal jau būs nelietojams.

Manuprāt, ir nobriedusi niša vienreizējām drukas ierīcēm, kas pretstatā esošajiem veikalos nopērkamajiem modeļiem būtu stipri lētākas, aizņemtu mazāk vietas un kuras tā arī būtu orientētas uz noteiktu lappušu skaita apdruku, pēc kuras tās būtu izmetamas.

Būtiskākie kritēriji šeit būtu izmēri un cena, ideālā gadījumā mēs raugāmies uz kaut ko līdzīgu rokas skaneriem, tikai drukāšanas virzienā:



Svarīgākie mehānismi, kas būtu šāda aparāta sastāvā, būtu traction mechanism lapas vinmērīgai padevei cauri iekārtai un pats drukāšanas veids, kas visticamākais ierobežotu izmēru samazinājumu. Esošie lāzera un tintes galvu mehānismi varētu prasīt pārāk lielas izmaksas un būt pārāk lieli, iespējams, varētu atgrieties pie rakstāmmašīnu galvām, ja to darbināšanai pietiktu ar power-over-usb. Tās gan būtiski ierobežo izdrukājamo ar pliku tekstu, taču mēs arī runājam par specifisku produktu.

Ideālā gadījumā tāda iekārta būtu ne lielāka par rokas skaneri, savienotos ar datoru un barotos pa USB un par cenu ap Ls1,50 varētu nodrukāt, teiksim, 1000 lappuses teksta (kas jau būtu desmitā daļa santīma par lapu — tātad būtiski lētāk nekā patlaban maksā izdrukas kopētavās).

Lai arī šis produkts nebūtu īpaši nepieciešams, jo, kā jau redzam, ir daudz alternatīvu, tas, manuprāt, sniegtu pietiekamu papildus komfortu, lai to labprāt pirktu, jo, kā ir pierādījies vēl un vēlreiz — ja cilvēki ir par ko gatavi maksāt, tas ir par ērtībām.

Everyone has shit they’ve got to deal with. What you have been saddled with is your shit.11:48
Jauks raksts 21 Tips to Keep Your Shit Together When You’re Depressed, via [info]rasbainieks.
Top of Page Powered by Sviesta Ciba