10 August 2021 @ 04:10 pm
 
varbūt kādam no jums ir lielisks ieteikums, ko nepalaist garām Korfu salā?
Darela grāmatas izlasīju.
 
 
( Post a new comment )
[info]brittany on August 10th, 2021 - 04:35 pm
ooo jūs arī uz turieni? padalieties lūdzu ar ieteikumiem:)
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on August 10th, 2021 - 04:41 pm
Man nav NEVIENA ieteikuma :) plānoju aizbraukt un tad domāt, haha
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]brittany on August 10th, 2021 - 05:17 pm
:) es gaidu savus ceļvežus, un tad jau manīs!
(Reply) (Parent) (Link)
mākonis debesīs[info]negaisiic on August 10th, 2021 - 06:33 pm
Jābrauc skatīt Sisī vasaras rezidence, Paleokastritsas klosteris, un, protams, apelsīnu birzis, mazie miestiņi pa ceļam un viss, kur acis ved.
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on August 10th, 2021 - 06:52 pm
Mašīna ir obligatorijs, vai ne?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
mākonis debesīs[info]negaisiic on August 10th, 2021 - 10:28 pm
Noderētu, bet tur ir arī ekskursijas ar autobusu, mēs tādu ņēmām, jo šīs salas serpentīni un šaurie ceļi mēdz būt bailīgāki nekā citās salās.
Ekskursijas gājām skatīties vienā no tiem ekskursiju organizētāju birojiņiem.
Vēl atminējos - var paņemt kuģīša kruīzu uz blakus esošajām salām - Paxos un Antipaxos. Tas bija interesants piedzīvojums.
(Reply) (Parent) (Link)
Scorpse[info]scorpse on August 10th, 2021 - 10:02 pm
Man patika Paleokastritsas akvārijs. Mazs, maķenīt noplucis, bet ar included gidu un dažādus interesantus ūdenszvērus var redzēt un aptaustīt iguānu.
Man ļoooti patika Porto Timoni līču pludmales, bet tikt līdz turienei nav viegli, tas ir krietns kāpiens augšup/lejup pa klinšainu taku.
Mīlas kanāls ir fufelis, bet Cape Drastis ļoti glīti.
Mašīna, jā, noder.
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on August 10th, 2021 - 10:09 pm
Akvārijs mums plānā, bet jāskatās, kā būs ar kovidu un iekštelpām, varbūt mēģināsim iztikt vispār bez publiskām vietām.
paldies par ieteikumiem, no grūtībām nebaidāmies :)
(Reply) (Parent) (Link)
[info]chaika on August 12th, 2021 - 06:33 pm
Nesen biju!
No augstāk ieteiktajiem pakomentēšu:
Pati Sisi vasaras rezidencē nebiju, jo salasījos, ka tur kaut kādi remonti, maz apskates telpu, ieeja 10 eur - neizklausījās tā vērts, bet gan jau ka apkārtējais parks/ēka smuka..
Patika PortoTimoni (jap, ir jāpaiet pa tādu grūtāku kāpienu) un Cape Drastis, tās tādas pamazas, bet eksotiskas pludmales ar grūtībiņu elementu.
Paleokastrisa very busy beach, skats no klostera ir OK, bet pie šitiem tur ātri pierod :D Akvārijā nebiju- neko nezinu, bet domāju, ka iekšā laiž, sertifikātu nekad neviens nekur nepajautāja, maskas lieto visi arī tā so so.
Glyfada beach liela un smuka (nu, nesmuku jau vispār ļaikam īsti nav), oļaina un tūristu pilla. Patika pie tā Mīlas kanāla blakus esošs mazāks bīčš, kur ar māliem var sazieķēties, ja paglauda kreisā krasta klintis vai aizpeld līdz tuvējai saliņai.. Labs lifehack, jo tur nebija dušu tai Mīlas kanāla bīčos (bet šitas ir visos bīčos, kur kafenes ar baseiniem, es pieļauju), ir paņemt kokteili kādā no pludmales kafenēm ar baseinu un tādejādi legally tikt nopeldēties baseinā, noskaloties dušā no tā trakā sāls..

Ņēmām mašīnu -īre uz nedēļu bija vismaz 400 EUR, benzīns tur arī maksā 1,70 - nav lēti, bet neiztēlojos, kā var apskatīt salu bez mašīnas tai žarčī.. braukšana arī ir diezgan ekstrēma - ceļi šauri, nepārredzami, ne tās labākās kvalitātes, viens nebeidzams serpentīns un kāpums vai kritums, nav gājēju trotuāru (so jāuzmanās arī no gājējiem, vai kaķiem :D)

Jārēķinās, ka pie populārajiem spotiem/bīčiem parasti normāls besis ar parkingu, samērā easy parkings bija pie Lagoonas bīča (starp jūru un Korison ezeru), vnk 3km smilšu pludmale, un vēl easy bija Gardenos beachā - tās tādas ne tik blīvas.

Kerkīras vecpilsēta patika vakarā, pa dienu kaut kā besīgi karsts un pilns ar ļaužiem. Gabaliņu nost no centra, kur tādas dzirnavas uz mola, mums nebija pirms tam zināms, ka ir tās Royal bath Mon Repos pludmale (or so), kur ieeja bez maksas, izskatījās, ka būtu kruta, ja būtu paspējuši darba laikā. Kerkīrā vēl patika tas gals, kur klosteris (Vlacherna or so monastery) uz kind of saliņas + lidlauka gals - var vērot zemi lidojošas ļotenes..
Vēl tāda nice un chillīga pilsētele vakarā uz saulrieta laiku likās Kassiopi. Tikai salasījos, un likās, ka forša varētu būt arī Arillas, bet pati tā arī nebiju..
Zivis vietējais airBnb hosts ieteica ēst Petriti ciemā, ko darījām pašā tālākajā ēstuvē - garšoja. Grieķija vispār garšo - vīliens sanāca tikai vienā bīčā, kurā iebraucām/paēdām pēc googlā sagrābstīta ieteikuma - labāk izprasīt hostiem labās vietas!

nu kaut kā tā..beigās nedēļa tai salai likās pavisam optimāla, ja brauc katru dienu ko jaunu apskatīt, ja ne - tad var gulēt un laiskoties bezgalību varbūt.. :)


Nu, vēl jau visi bukleti iesaka, un bija OK, old Perithia - iekšzemē pamests ciemats, kurš gan tagad sāk atdzīvoties - tavernas tur bija biezā pudurā!
(Reply) (Thread) (Link)
austra[info]au on August 12th, 2021 - 08:32 pm
Mēs tur būsim mēnesi :) plānojam mašīnas laiku un ne-mašīnas laiku, gan laiskoties, gan haikot.
Paldies par ieteikumiem, ņemšu vērā un pastudēšu!
(Reply) (Parent) (Link)