Zuzannas domas - Ievainojamība [entries|archive|friends|userinfo]
Zuzanna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Ievainojamība [13. Apr 2014|22:35]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šajā nedēļas nogalē uzņēmu divas paziņas, bijušās kolēģes. Viena no viņām pa šo laiku ir izstudējusi psihoterapiju un praktizē Rīgā. Es viņas pavadīju uz divām tikšanās reizēm ar latviešu sievietēm Īrijā. Tur runa bija galvenokārt par attiecību veidošanu (jebkādu attiecību), kas to traucē, par ievainojamību, par kaunu.
Par šo tēmu varu ieteikt divas TED runas no Brene Brown:
The power of vulnerability: https://www.youtube.com/watch?v=iCvmsMzlF7o
Listening to shame: https://www.youtube.com/watch?v=psN1DORYYV0

Dažreiz liekas, ka ir labi, ka ir ciba un iespēja "būt man pašai" - uzrakstīt tiešām to, ko es domāju, piedzīvoju un pārdzīvoju, kaut arī te mēdz gadīties pietiekami bieži, kad kāds no tavas frendlistes nāk un iespļauj dvēselē ar kaut kādu tizlu komentāru un pirmā reakcija ir - es nekad vairāk tik atklāti nerakstīšu, jo tas taču ir tik sāpīgi. Bet tad atkal tas aizmirstās un ir nākamās reizes, kur nāk tik ļoti pozitīvs feedback vai iedrošinājums, kad gribas priecāties par savu uzdrīkstēšanās izlikt iekšinas apskatei.

From other news - mans dermatīts ir atgriezies, kas man liek attīstīt divas teorijas - vai nu tas ir uz nervu pamata (pēdējā laikā ir baigais stresiņš dzīvē), vai arī imūnsistēma ir tik ļoti nost, ka nespēj mani aizsargāt no parastām baktērijām (tomēr, paldies Dievam, plauškarsoni es vēl norāvusi neesmu). Nezinu, vai gribu iet pie ārsta vēlreiz, bet tas droši vien atkarīgs no tā, cik sliktāk paliks.

Ir atkal drusku bail no Latvijas vizītes, bet šoreiz ir tāda liela neziņa - nevienu tikšanos vēl neesmu noorganizējusi, bet ceturtdienas vakarā jau ielidoju. Gandrīz neviens Latvijā nemaz nezina, ka būšu - tas dēļ tā, ka neesmu FB. Bet viss būs un viss notiks, tikai jāpiesēžas un jāsaplāno viss.

Rīt atkal eju uz komēdijšovu - baigi vajag atpūsties pēc intensīvā vīkenda. Un tas man patīk par Dublinu - arī pirmdienā (kā jebkurā nedēļas dienā) ir, kur aiziet un ko padarīt. Bet vecā patiesība jau ir - only boring people are bored :)
Linkir ko teikt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]ld
Date:14. Aprīlis 2014 - 10:18
(Link)
paldies par linkiem. ļoti interesanti!
From:[info]zuzanna
Date:14. Aprīlis 2014 - 12:07
(Link)
Lūdzu! :)
Mani pēdējā laikā uzrunā vajadzība piederēt - profesionāli, ģimenē, interešu grupā, draugu pulkam, bet arī pārējās tēmas, ko Brene Brown paceļ liekas uzmanības vērtas.
[User Picture]
From:[info]ld
Date:14. Aprīlis 2014 - 12:18
(Link)
jā, man patika kā viņas ar Opru runājās par draudzenēm un viņu tekstiem. tas bija riktīgi skerī
[User Picture]
From:[info]puce
Date:14. Aprīlis 2014 - 11:21
(Link)
Ou, paldies Liels par šiem. Fantastiska lektore.
From:[info]zuzanna
Date:14. Aprīlis 2014 - 12:09
(Link)
Lūdzu!
Man likās tik nenormāli kruta, kā viņa otrajā TED runā stāsta par ievainojamības paģirām pēc pirmās TED runas - tā atklātība aizrauj.

hackers counter system