Zuzannas domas - Laimīgi mājās [entries|archive|friends|userinfo]
Zuzanna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Laimīgi mājās [15. Jan 2013|13:17]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir ko teikt?

Comments:
From:[info]hessin
Date:15. Janvāris 2013 - 16:07
(Link)
un tev tāds Īrijas residence permit arī bija?
From:[info]zuzanna
Date:15. Janvāris 2013 - 16:33
(Link)
Nebija, teicu, ka man pietiek ar manu pasi, lai uzturētos tur. Un tā vispār ne mazākā mērā nav viņu jurisdikcija. Ja man Īrijas pasu kontrolē neuzdod nevienu pašu jautājumu, tad kāpēc Stambulā turkiem jāizliekas, ka viņi sargā Īriju no nelegāliem iebraucējiem?
From:[info]hessin
Date:15. Janvāris 2013 - 21:50
(Link)
vai nu idioti vai gribēja kukuli (mani aizspriedumi par autrumiem).

+ tas, ka sajauc ar krievieti, tas ir normāli, šī nebūs pēdējā reize. Visai pārējai pasaule austrumeiropa viens dīķis, un latviešu valoda un krievu valoda izklausās vienādi/līdzīgi.
[User Picture]
From:[info]evy
Date:16. Janvāris 2013 - 00:54
(Link)
+1 par to sajaukshanu. man jau rokas nolaidushaas ciiniities un staastiit, kur vispaar Latvija kartee atrodas un ka taa vairs sen nav PSRS valsts (jaa, ir cilveeki, kuri domaa, ka PSRS veeljoprojaam pastaav), un ka latvieshu valoda nav taa pati krievu.
bet 90% gadiijumu pirmais jauntaajums ir nevis - no kuras valsts tu esi? bet - vai tu esi no krievijas?
Paareejos 10% - Spaanija, Argentiina (mana vaarda deelj), Zviedrija, Polija, Vaacija...ljoti reti traapa Baltijas Valstiis :)
From:[info]hessin
Date:16. Janvāris 2013 - 01:02
(Link)
jā, jā, pie manis arī ir nākuši un sākuši ar "are you from Russia? You look like a russian". Man nav nekas pret krieviem, bet Latvijā mani par krievieti neviens nenosauktu, jo mēs jau kā spējam atšķirt, kuras tautības pārstāvis persona visticamāk ir.
From:[info]zuzanna
Date:16. Janvāris 2013 - 12:40
(Link)
Es arī pārāk neiespringstu vairs skaidrošanā, tikai noskaldu, ka nē, neesmu no Krievijas, nē, Latvijā ir sava valoda - latviešu (un tā nav līdzīga krievu valodai), nē, Latvija un Lietuva nav viens un tas pats.
Viens no superīgākajiem piedzīvojumiem, kad kāds pielūdzējs bija uzzinājis, ka ir tāda latviešu valoda, tad mēģināja google translate atrast kādas frāzes un samācīties, bet tur tāds mazs error bija sanācis - latviešu valodas vietā tas bija izvēlējies latīņu, kā rezultātā pārāk graujošu iespaidu atstāt viņam neizdevās. :)
From:[info]zuzanna
Date:16. Janvāris 2013 - 12:35
(Link)
Nu kukuli tur iedot bija nereāli - pārāk daudz iesaistītās personas un viss pārāk atklātā teritorijā notika.

Man īstenībā nav tāda izteikta krievietes āriene, bet nu - varbūt tādas, ar dzīvi apmierinātas Dašas (ar apaļu seju) izteiksme ir. Turcijas austrumos, kur nodzīvoju vienu gadu, tur puikas no 8 gadu vecumam līdz onkām 80 gadus veci uz ielas minēja, ka es esmu krieviete. Un tur tas bija papildus aizvainojoši, jo tur ir negatīvā nozīme - krieviete = nataša = prostitūta. Bet nekas, pārdzīvošu arī šo.

hackers counter system